ma.GurusHealth.ru

Раствор на пероксид водород (solutio nudrogenii reroxidi diluta). Безбоен, без мирис течни или слаб посебен мирис, малку кисела. Брзо се разградува под дејство на светло кога се загрева со контакт со алкали, оксидирачки

Водороден пероксид раствор (Solutio Nudrogenii reroxidi diluta) .Prozrachnaya безбоен, без мирис течни или слаб svoeobraznymzapahom, малку кисела. Брзо се разградува под дејство на светлина, со греење со контакт со алкали, оксидирање и намалување на агенти, ослободување kislorod.Soderzhanie водород пероксид е околу 3% .Insert раствор на хидроген пероксид како средство за дезинфекција idezodoriruyuschego средства за миење и gargles со стоматитис, болки во грлото, гинеколошки заболувања и рецепт е напишано dr.Esli "Solutio Hydrogenii peroxidi" без ukazaniyakontsentratsii, порака Solutio Nudrogenii reroxidi diluta (soderzhit2,7 - 3.3% H2O2). Ако друг раствор е пропишана концентрација (не 3%), што е подготвен од концентриран раствор на хидроген пероксид (perhydrol) или раствор на хидроген пероксид (лекарствен) од страна на разредување со вода, имајќи ги предвид вистинската содржина на водород пероксид во почетната preparate.Forma Производство: во колби со прекинувачки probkami.Hranenie: на ладно, темно meste.Rr. Сол. Nudrogenii reroxidi dilutae 50 mlD.S. 1 лажица по чаша вода (за испирање)
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се земе на хидроген пероксид со чир на желудникот?Како да се земе на хидроген пероксид со чир на желудникот?
Homatropine хидробромид (nomatropini hydrobromidum). Tropinova киселина хидробромид манделична.…Homatropine хидробромид (nomatropini hydrobromidum). Tropinova киселина хидробромид манделична.…
A раствор на јод алкохол 5% (solutio iodi spirituosa 5%). (Јод алкохолен раствор 10% се исклучени…A раствор на јод алкохол 5% (solutio iodi spirituosa 5%). (Јод алкохолен раствор 10% се исклучени…
Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…
Третман на гастритис водород пероксид рецептТретман на гастритис водород пероксид рецепт
Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…
Korglikon (corglusonum). Подготовка што содржи количество на гликозиди од листовите на крин на…Korglikon (corglusonum). Подготовка што содржи количество на гликозиди од листовите на крин на…
Фотохемиски ласерски Белење што е следно?Фотохемиски ласерски Белење што е следно?
Нов уред за дезинфекција на контактни леќиНов уред за дезинфекција на контактни леќи
Раствор Lugol (solutio lugoli). јоден раствор во воден раствор на калиум јодид. Состав: 1 дел од…Раствор Lugol (solutio lugoli). јоден раствор во воден раствор на калиум јодид. Состав: 1 дел од…
» » » Раствор на пероксид водород (solutio nudrogenii reroxidi diluta). Безбоен, без мирис течни или слаб посебен мирис, малку кисела. Брзо се разградува под дејство на светло кога се загрева со контакт со алкали, оксидирачки