ma.GurusHealth.ru

Yodovidon (iodovidonum). Во комплексот на јод со поливинилпиролидон. Се применува како 1% раствор (во однос на активната јод) solutio iodovidoni 1%

YODOVIDON (Iodovidonum) .Kompleks јод polivinilpirrolidonom.Primenyaetsya како 1% раствор (во однос на активната јод) Solutio Iodovidoni 1% .Vyazkaya темно кафеава, без мирис течни или слаб специфичен мирис. Измешан со вода во било sootnosheniyah.Okazyvaet бактерицидно дејство на E. coli, zolotistyystafilokokk, protey.Primenyayut за лекување на рани и изгореници. На рани претходно прочистен (третирани) раствор на хидроген пероксид потоа се применува marlevuyupovyazku навлажнета со 0,5% или 1% раствор на yodovidona.Salfetku променети 2 пати на ден за 5 - 7 дена. По чистење на раната и појавата на гној granulyatsiyb измиен со 0,5% или 1% раствор на yodovidona и завој со антисептик маст (маст Wisniewski et al.) Употреба на yodovidona раствор контраиндициран во хиперсензитивност за да се ослободи yodu.Forma :. 1% раствор во ампули темно стакло vmestimostyu1 листа l.Hranenie- Б. во meste.0,5% раствор темно подготвени од 1% раствор и се чуваат во стаклени шишенца со 4 temnogostekla sut.Sulyodopiron (Suliodopironum) .Kombinirovanny препарат кој содржи yodopiron (или yodovidon) во soche AANII со сурфактант veschestvom.Zhidkost темно кафеава боја, со специфична zapahom- penitsyapri vzbaltyvanii.Primenyayut за дезинфекција на рацете на хирургот и хируршки гранки, dlyapervichnoy третман на рани, изгореници, како и третман на инфицирани рани и изгореници.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
EtOH (aethonium). 1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум дихлорид. На бел…EtOH (aethonium). 1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум дихлорид. На бел…
Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино…Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино…
Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…
A раствор на јод алкохол 5% (solutio iodi spirituosa 5%). (Јод алкохолен раствор 10% се исклучени…A раствор на јод алкохол 5% (solutio iodi spirituosa 5%). (Јод алкохолен раствор 10% се исклучени…
Baliz-2 (valysum-2). На дрога (0,8% воден раствор), произведени од страна на ферментација на…Baliz-2 (valysum-2). На дрога (0,8% воден раствор), произведени од страна на ферментација на…
Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…
Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…
Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…
Korglikon (corglusonum). Подготовка што содржи количество на гликозиди од листовите на крин на…Korglikon (corglusonum). Подготовка што содржи количество на гликозиди од листовите на крин на…
Lizoform (lysoformium). Сапун раствор на формалдехид. Состав: 40 делови на формалин, 40 делови на…Lizoform (lysoformium). Сапун раствор на формалдехид. Состав: 40 делови на формалин, 40 делови на…
» » » Yodovidon (iodovidonum). Во комплексот на јод со поливинилпиролидон. Се применува како 1% раствор (во однос на активната јод) solutio iodovidoni 1%