ma.gurushealth.ru

Pantotsid (pantocidum). N-дихлоро-p-karboksibenzolsulfamid. Синоними: nalazone, rantosept

PANTOTSID (Pantocidum) .N-Дихлоро-p-karboksibenzolsulfamid.Sinonimy: Nalazone, Rantosept.Bely прав со слабо хлор мирис. Многу малку е растворлив во вода irazvedennyh kislotah- лесно растворлив во решенија сода алкалии и јаглерод диоксид. Тоа содржи не помалку од 50% од активното Таблети hlora.Forma ослободување која содржи 0,0082 g pantotsida, 0,0036 g на безводен раствор на натриум карбонат и 0,1082 g натриум хлорид. Секој таблета содржи 3 mg на активни hlora.Primenyayut главно вода- за дезинфекција може да се користи за дезинфекција на раце (1 - 1,5% раствори), и douches obrabotkiran (0,1 - 0,5% раствор). За дезинфекција на водата се користи на 1 таблета pantotsida 0,5-,75 литар вода. Дезинфекција се јавува во рок од 15 минути. Кога силно нападнати вода во исто волумен се зголемува до 2. kolichestvotabletok вода вкус не izmenyaetsya.Hranenie: во добро затворени контејнери на ладно, темно svetameste.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Меркур дихлорид. (Hydrargyri dichloridum). Синоними: жива дихлорид, живин хлорид, корозивни…Меркур дихлорид. (Hydrargyri dichloridum). Синоними: жива дихлорид, живин хлорид, корозивни…
Теобромин (theobrominum). 3,7-dimethylxanthine. Алкалоид извлечена од лушпи на какао семиња (semina…Теобромин (theobrominum). 3,7-dimethylxanthine. Алкалоид извлечена од лушпи на какао семиња (semina…
Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…
Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…
Estimal (aestimalum). 5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина: Синоними: амобарбитал, amytal. На…Estimal (aestimalum). 5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина: Синоними: амобарбитал, amytal. На…
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…
Меркур oksitsianid (hydrargyri oxycyanidum). Синоними: oksitsianistaya жива, жива цијанид основни,…Меркур oksitsianid (hydrargyri oxycyanidum). Синоними: oksitsianistaya жива, жива цијанид основни,…
Etaminal натриум (aethaminalum-натриум). 5-етил-5- (2-амил) натриум -barbiturat. Синоними:…Etaminal натриум (aethaminalum-натриум). 5-етил-5- (2-амил) натриум -barbiturat. Синоними:…
Кофеин натриум бензоат (coffeinum-natrii benzoas). Синоним: soffeinum natrio-benzoicum. Бел прав…Кофеин натриум бензоат (coffeinum-natrii benzoas). Синоним: soffeinum natrio-benzoicum. Бел прав…
» » » Pantotsid (pantocidum). N-дихлоро-p-karboksibenzolsulfamid. Синоними: nalazone, rantosept