ma.GurusHealth.ru

Medamin. (Medaminum). 2-метоксикарбониламино-бензимидазол

MEDAMIN. (Medaminum) .2-метоксикарбониламино-benzimidazol.Bely или бела со Valium или со pinkish нијанса кристален прав. Практично нерастворлив во вода и spirte.Po хемиска структура слична на mebendazolu- разликува otsutstviembenzoilnoy група во позиција 5.Po anthelminthic акција, исто така во близина на Мебендазол, ефективна votnoshenii разни цревни nematod.Primenyayut аскаријаза, trihotsefaleze, enterobiasis, strongyloidiasis, и возрасни ankilostomidoze.Naznachayut децата веднаш по оброк по стапка од 10 mg на 1 телото kgmassy ден. Дневната доза е поделена во 3 дози. Земете по еден оброк, џвакање таблети се полее со малку вода. Обично даваат во текот на еден ден со повторени доза по 2 - 3 ned.Tak исто како кога се користат мебендазолот, пред глад, специјална диета и лаксативно апликација дестинација не е trebuetsya.Pri medamina гадење, алергиски reaktsii.Protivopokazaniya: beremennost.Forma порака на таблети 0,1 g на пакет од 10 shtuk.Hranenie: листа Б во темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Fendiline (fendiline) *. N- (2-бензхидрил-етил-n-1-фенил-етил) -амин хидрохлорид. Синоними: senzit,…Fendiline (fendiline) *. N- (2-бензхидрил-етил-n-1-фенил-етил) -амин хидрохлорид. Синоними: senzit,…
Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…
Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…
Silabolin (silabolinum). Estr-4-ол-3-17bona триметилсилил етер. Бела со Valium бел кристален правSilabolin (silabolinum). Estr-4-ол-3-17bona триметилсилил етер. Бела со Valium бел кристален прав
Metiapril (methiaprilum). Ktsis-l- (3-atsetiltioppopionil) -6-metilpipekolinovaya киселина. бел…Metiapril (methiaprilum). Ktsis-l- (3-atsetiltioppopionil) -6-metilpipekolinovaya киселина. бел…
Benperidol (benperidolum). 1 - {- 1- [3- (p-флуоробензоил) пропил] -4-пиперидил)…Benperidol (benperidolum). 1 - {- 1- [3- (p-флуоробензоил) пропил] -4-пиперидил)…
Обем 2 стр. 396 deytiforin (deitiforinum) 1-norborniletilamina хидрохлорид. Бел кристален правОбем 2 стр. 396 deytiforin (deitiforinum) 1-norborniletilamina хидрохлорид. Бел кристален прав
Мебендазол (mebendazolum). 5-бензоил-2-метоксикарбониламино-бензимидазол. Синоними: Vermoxum,…Мебендазол (mebendazolum). 5-бензоил-2-метоксикарбониламино-бензимидазол. Синоними: Vermoxum,…
Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со…Adapromin (adarrominum). A-пропил-1-адамантил-етиламин хидрохлорид. Бел кристален прав со…
» » » Medamin. (Medaminum). 2-метоксикарбониламино-бензимидазол