ma.GurusHealth.ru

Nitrofungin (nitrofungin). Раствор кој содржи 2-хлоро-4-нитрофенол, 1 g, 10 g на триетилен гликол, 50% алкохол и 100 ml. Лимон жолта течност со мирис на алкохол, дамки на кожата во малку жолта боја

NITROFUNGIN (Nitrofungin) раствор кој содржи 2-хлоро-4-нитрофенол, 1 g, 10 g на триетилен гликол, 50% алкохол и 100 ml. Течни лимон-жолта боја и мирис на алкохол, кожата бои во малку жолта tsvet.Deystvuyuschim nitrofungina агент е 2-хлоро-4-нитрофенол, обезбедување deystvie.Naznachayut антифунгални за лекување на габични заболувања на кожата: спортист, trichophytosis, габични егзема и кожата кандидијаза dr.Preparatom подмачкува погодените области 2 - 3 пати на ден до исчезнување на клинички симптоми на болеста. Да се ​​спречи рецидив продолжи smearing 1 - 2 пати неделно, за 4 - 6 ned.Obychno применуваат неразреден rastvor- воспалителни феномени ipovyshennoy чувствителност на дрога, кога знаци на иритација на кожата, разредена со вода во сооднос 1: 1. Форма на производот: во ампули 25 ml.Hranenie: во темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Dermozolon (dermosolon). Жолта маст која содржи 3% на 5-хлоро-7-јодо-8-hydroxyquinoline и 5%…Dermozolon (dermosolon). Жолта маст која содржи 3% на 5-хлоро-7-јодо-8-hydroxyquinoline и 5%…
Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино…Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино…
A раствор на јод алкохол 5% (solutio iodi spirituosa 5%). (Јод алкохолен раствор 10% се исклучени…A раствор на јод алкохол 5% (solutio iodi spirituosa 5%). (Јод алкохолен раствор 10% се исклучени…
Iodoform (iodoformium). Синоними: triyodmetan, formiltriyodid, formylum triiodatum. Мали кристали…Iodoform (iodoformium). Синоними: triyodmetan, formiltriyodid, formylum triiodatum. Мали кристали…
Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Pantocrine (rantocrinum). екстракт течност алкохол-вода (50% алкохол) од neokostenelyh рогови…Pantocrine (rantocrinum). екстракт течност алкохол-вода (50% алкохол) од neokostenelyh рогови…
Aevitum (aevitum). Раствор во масло, кој содржи 1 ml на ретинол ацетат (витамин А) 35 mg (околу…Aevitum (aevitum). Раствор во масло, кој содржи 1 ml на ретинол ацетат (витамин А) 35 mg (околу…
Degmitsid (degmicidum). Транспарентна течност жолта или жолто-кафеава боја и мирис на високото…Degmitsid (degmicidum). Транспарентна течност жолта или жолто-кафеава боја и мирис на високото…
Tricresol (tricresolum). А мешавина на орто-, мета, пара-cresols u. Безбоен или светло жолта…Tricresol (tricresolum). А мешавина на орто-, мета, пара-cresols u. Безбоен или светло жолта…
» » » Nitrofungin (nitrofungin). Раствор кој содржи 2-хлоро-4-нитрофенол, 1 g, 10 g на триетилен гликол, 50% алкохол и 100 ml. Лимон жолта течност со мирис на алкохол, дамки на кожата во малку жолта боја