ma.gurushealth.ru

Aminoquinolyl (aminochinolum). 7 hlor2- (2-chlorostyryl) 4 (4-диетиламино 1 methylbutylamino) - хинолин трифосфат. Аморфен жолта прав

Aminoquinolyl (Aminochinolum) .7-хлоро-2- (2-chlorostyryl) -4 - (4-диетиламино - 1 - methylbutylamino) - trifosfat.Amorfny кинолин жолта прав. Полека растворлив во вода, практично нерастворлив во spirte.Effektiven под одредени протозоални инфекции и kollagenozah.Primenyayut за лекување на џардијаза, лупус еритематозус и кожна лајшманијаза, улцеративен колитис, за третирање и спречување на токсоплазмоза (види. Исто така Akrikhin, фуразолидон) .Ако подготовка џардијазата назначен за внатрешни циклуси за 5 дена со пауза помеѓу 4 - 7 дена. 2 циклус е генерално се врши и кога nedostatochnoyeffektivnosti - 3 циклус. Е дрога во 20 - 30 minposle храна. Дозата за возрасни - 0.15 g на 2 - 3 пати дневно деца ден dozadlya под 1 година 0.025 g, од 1 година до 2 години - 0.05 g, од 2 до 4 години-0.075 g, од 4 до 6 години - 0,1 g од 6 до 8 години - 0.15, од 8 до 12 години 0,15 - 0,2 g, од 12 до 16 години - 0,25-0,3 дневна доза дадени 2 3 поделени дози. Деца со оштетен вид чија тежина под соодветните возраст, дозата да се намали до 1 / 3. Кога лупус еритематозус се внатре од 0,1 - 0.15 g (возрасни) 2 до 3 пати на ден. Со добра доза на толеранција може да се зголеми до 0,5 RB ден. На циклус на третман е 5 - 10 дена со 2 - 5 дена. По kursalecheniya, особено во пролет и лето, препорачливо е да се даде профилактички половина од наведените дневна доза за 1- 2 Mes.pri лајшманиозата назначи 0,1 - 0.15 g од 3 пати на ден циклуси po10 - 15 дена со 5 - 7 дена (обично 2 циклуси) .На третман на акутни и хронични токсоплазмоза се земе 0.1 0.15 g од 3 пати на ден во комбинација со sulfadimezinom (2 g на ден кај деца и приемот 2 3 помалку - во согласност со возраста). Третман provodyattsiklami (2 - 3) повеќе од 7 дена, со интервал од 10 - 14 dney.Dlya превенција на конгенитална токсоплазмоза бремена пропишани циклуси: 1 циклус - 9 - 14-та недела од бременоста, 2 циклус - 15 - 20 Јас nedelya- 3 циклус - 21 - 26 Ова nedelya- 4 циклус - 27 - 32th недела. Во текот на првите 9 недели од бременоста aminoquinolyl protivopokazan.Pri токсоплазмоза aminoquinolyl даде око во исти дози во циклуси од 10 дена со пауза од 10 - 12 дена, со 3 - 4 tsikla.Pri улцеративен колитис одреди комплекс третман drugimimetodami со 0,3 - 0.45 g на ден (0,15 g на 2 - 3 пати) циклуси PA5 дена 4 - 7 days- само 3 - 4 tsikla.Aminohinol генерално добро perenositsya- разлика quinacrine боење kozhi.U предизвикува некои пациенти може да почувствуваат гадење, главоболка, poteryaappetita- кога е можно предозирање несоница, зуење во Шах, општа слабост. Во овие случаи, се намали дозата или привремено да престанат со земање Preparata.pri појава на алергиски реакции на кожата треба да се прекине priempreparata. На третман мора да го следи функцијата на црниот дроб, бубрезите и ослободување на шемата на krovi.Formy: 0,025 таблети poroshok- и 0.05 g пакетот po10 shtuk.Hranenie: Листа Б.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Adonizid сува (adonisidum siccum). Аморфен прав е кафеаво-жолта боја, горчлив вкус. Лесно…Adonizid сува (adonisidum siccum). Аморфен прав е кафеаво-жолта боја, горчлив вкус. Лесно…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.…Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.…
Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…
Quinacrine (acrichinum). 2-метокси-6-хлоро-9- (1-метил-1-dietilaminobutilamino) акридин…Quinacrine (acrichinum). 2-метокси-6-хлоро-9- (1-метил-1-dietilaminobutilamino) акридин…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Diafenilsulfonom (diaphenylsulfonum). 4,4`-diaminodiphenylsulfone. Синоними: avlosulfon,…Diafenilsulfonom (diaphenylsulfonum). 4,4`-diaminodiphenylsulfone. Синоними: avlosulfon,…
Butamirata цитрат (butamirate цитрат). 2- (2- (диетиламино) етоксиетил естер на 2-phenylbutyric…Butamirata цитрат (butamirate цитрат). 2- (2- (диетиламино) етоксиетил естер на 2-phenylbutyric…
Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…
» » » Aminoquinolyl (aminochinolum). 7 hlor2- (2-chlorostyryl) 4 (4-диетиламино 1 methylbutylamino) - хинолин трифосфат. Аморфен жолта прав