ma.GurusHealth.ru

Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde). Производ добиен во преработка на памук семиња или корени памук (Gossypium sp

Gossypol (Gossypolum) .2,2`-ди- (1,6,7-трихидрокси-W-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde) .На производ добиен со преработка на семе или од памук korneyhlopchatnika (Gossypium sp.), sem. Malvaceae (Malvaceae) .Melkokristallichesky прав од светло жолта до темно zheltogotsveta со зеленикава боја. Во светлина се намалува. Практично нерастворлив во вода, малку растворлив во spirte.Preparat поседува хемотерапевтски активност во otnosheniirazlichnyh вида на вирус, вклучувајќи ги и видови dermotropic virusagerpesa. Таа има мал ефект на грам-позитивни bakterii.Primenyayut 3% liniment a (Linimentum Gossypoli 3%) - жолта или жолто со малку зеленкаста нијанса тестото со специфична миризба. Се пропишани за лекување на херпес зостер, херпес симплекс, psoriaza.Nanosyat погодените области со тенок слој од 4 - 6 пати на ден. Kurslecheniya обично 5 - 7 Dnei.pri херпесен кератитис се администрира: и 0,1% раствор на gossypol (0.07% воден раствор на натриум борат). Инсталирал во конјунктивалното ќесе на една капка од 5 - 6 пати на ден за 11 - 15 дена. Капнување во окото може да биде придружена со чувство на печење и црвенило, prohodyaschimipri откажување preparata.Formy производот: poroshok- 3% liniment портокал стаклени тегли (20 g) .Hranenie: на ладно, темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Tsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален правTsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален прав
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Evkalimin (eucaliminum). Прочистена вкупно терпеноид fenolaldegidov и triterpenoids од листовите…Evkalimin (eucaliminum). Прочистена вкупно терпеноид fenolaldegidov и triterpenoids од листовите…
Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.…Furazolin (furazolinum) 5- (4-морфолинилметил) -3- (5-амино-nitrofurfuriliden) -oksazolidon-2.…
Polyphepanum (rolyphepanum). Подготовката добиени со преработка на производот од лигнин хидролиза…Polyphepanum (rolyphepanum). Подготовката добиени со преработка на производот од лигнин хидролиза…
Lipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта бојаLipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта боја
Novoimanin (novoimaninum). Антибактериски подготовка добиени од растението Hypericum perforatum…Novoimanin (novoimaninum). Антибактериски подготовка добиени од растението Hypericum perforatum…
Naftifine (naftifine) (д) -N-cinnamyl-N-метил-1-naphthalenemethylamine, или (д)…Naftifine (naftifine) (д) -N-cinnamyl-N-метил-1-naphthalenemethylamine, или (д)…
Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…
Alpizarin (alpisarinum). фабрика за подготовка, има антивирусно дејство. Излегувај од трева kopeck…Alpizarin (alpisarinum). фабрика за подготовка, има антивирусно дејство. Излегувај од трева kopeck…
» » » Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde). Производ добиен во преработка на памук семиња или корени памук (Gossypium sp