ma.GurusHealth.ru

Helepin (helepinum). Прочистена екстракт од воздушни делови на kopeechkovoy на растенијата lespedeza [lespedeza hedysazoides (сенка.) Kitag], за мерење

екстракт HELEPIN (Helepinum) .Ochischenny на воздушни делови на kopeechkovoy на растенијата lespedeza [Lespedeza hedysazoides (Pall.) Kitag], Fam. bobovyhFabaceae) .Amorfny прав е зеленикаво-жолта боја со нанос или зеленкаста нијанса. Gigroskopichen.Obladaet антивирусно дејство против, ДНК soderzhaschihvirusov група gerpesa.Primenyayut возрасни внатре и однадвор со херпес зостер, херпес симплекс повторувачки форми, во болести на усната шуплина slizistyhobolochek вирусна proiskhozhdeniya.Vnutr изведува 0,1 - 0,2 g на (1 - 2 таблети) 3 пати den.Mestno се користи како 5% масти на кожата и 1% маст slizistyeobolochki. Се однесуваат на областите погодени од 2 - 6 пати на ден (bezpovyazki) третман .Kurs - од 5 дена до 4 Ned.pri херпес зостер во комбинација ингестијата од 0,1 грама 3 пати дневно со локална апликација на 5% или 1% маст за 5 - 10dney.Preparat повеќе ефективни во почетна форми на болеста, сепак препорачливо да се започне лекување во раните знаци на заболување или retsidiva.Protivopokazaniya: зголемување на коагулабилноста порака на таблети krovi.Forma, обложени жолта, СОО, 1 g на пакет од 10 и 20 парчиња - 1% или 5% маст serovatozheltogo да кафеава секунда (со зеленкаста нијанса) бои во пакување po20 g.Hranenie: во темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Стахиј bukvitsetsvetnogo екстракт (extractum stachydis betonicaeflorae fluidum). На екстракт (1: 1)…Стахиј bukvitsetsvetnogo екстракт (extractum stachydis betonicaeflorae fluidum). На екстракт (1: 1)…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Oxoline (oxolinum). 1,2,3,4-tetraoxo-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина…Oxoline (oxolinum). 1,2,3,4-tetraoxo-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина…
Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…
Фамцикловир (famciclovir) 2- [2- (2-амино-9H-пурин-9-ил) етил] -1, -1-пропан-диол диацетат.…Фамцикловир (famciclovir) 2- [2- (2-амино-9H-пурин-9-ил) етил] -1, -1-пропан-диол диацетат.…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Lespenefril (lespenephril). На дрога, кои произлегуваат од стебла и листови на грав растенија…Lespenefril (lespenephril). На дрога, кои произлегуваат од стебла и листови на грав растенија…
Alpizarin (alpisarinum). фабрика за подготовка, има антивирусно дејство. Излегувај од трева kopeck…Alpizarin (alpisarinum). фабрика за подготовка, има антивирусно дејство. Излегувај од трева kopeck…
Tanatsehol (tanacecholum). Подготовка добиени од tansy цветови (tanacetum vulgare l.), За мерењеTanatsehol (tanacecholum). Подготовка добиени од tansy цветови (tanacetum vulgare l.), За мерење
Florenal (florenalum). Бисулфит Соединението 2-fluorenonilglioksalya. Жолта или зеленикаво-жолта…Florenal (florenalum). Бисулфит Соединението 2-fluorenonilglioksalya. Жолта или зеленикаво-жолта…
» » » Helepin (helepinum). Прочистена екстракт од воздушни делови на kopeechkovoy на растенијата lespedeza [lespedeza hedysazoides (сенка.) Kitag], за мерење