ma.gurushealth.ru

Riodoksol (riodoxolum). 2,4,6-triyodrezortsin. Кристален прав, светло-крем или крем

RIODOKSOL (Riodoxolum) .2,4,6-Triyodrezortsin.Kristallichesky прав светло крем или крем tsveta.Prakticheski нерастворлив во вода, лесно растворлив во spirte.Obladaet антивирусно дејство (против virusaHerpes зостер) и има антифунгални акција (во Microsporum, Trichophyton и кандидијаза) .Naznachayut уста како mazi.Maz riodoksolovaya (Unguentum Riodoxoli 0,25% - 0,5% et 1%) Миро (во vazelino- основа ланолин) од жолта боја, понекогаш со кафеави ottenkom.Primenyayut вирусни заболувања на кожата. (херпес симплекс, molluscum contagiosum, рамни, раст, израсток) и slizistyhobolochek орална (акутна афтозен стоматитис, хронична повторливи афтозен стоматитис, еритема мултиформе ексудативен, ерозивен-улцерозен форма планус, улцеративен nekroticheskiygingivostomatit) - габични кожни лезии (mikrosporiya, trichophytosis), како и што се акни заболувања на кожата (акни) .Mestno се применува на лезии 0,25%, 0.5%, или 1% маст (во зависност од природата на процесот на болеста и локализација) на тенок слој од 1 - 3 пати на ден за 1 - 4 недела. Кога акни по 30 минути по примена на маст отстрани остатоците bumazhnoysalfetkoy.Vozmozhny лесно црвенило на кожата и чувството на zhzheniya- овие sluchayahmaz snimayut.Protivopokazaniya бременост, хирзутизам, teleangiektazii.Forma прашање: во полето, стакло осветлување банки до 30 g.Hranenie: листа B. на ладно, темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
EtOH (aethonium). 1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум дихлорид. На бел…EtOH (aethonium). 1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум дихлорид. На бел…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Oxoline (oxolinum). 1,2,3,4-tetraoxo-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина…Oxoline (oxolinum). 1,2,3,4-tetraoxo-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина…
Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…
Florenal (florenalum). Бисулфит Соединението 2-fluorenonilglioksalya. Жолта или зеленикаво-жолта…Florenal (florenalum). Бисулфит Соединението 2-fluorenonilglioksalya. Жолта или зеленикаво-жолта…
Sanguirythrine (sanguiritrinum). Износ bisulfates алкалоиди sanguinarine и heletrina содржани во…Sanguirythrine (sanguiritrinum). Износ bisulfates алкалоиди sanguinarine и heletrina содржани во…
Isoconazole (isoconazole) 1- [2,4-дихлоро-бета-[2,6-дихлоробензил) окси] -fenetil] имидазол.…Isoconazole (isoconazole) 1- [2,4-дихлоро-бета-[2,6-дихлоробензил) окси] -fenetil] имидазол.…
Bonafton (vonaphtonum). 6-бромо-1,2-naphthoquinone. Црвеникаво-портокал кристален правBonafton (vonaphtonum). 6-бромо-1,2-naphthoquinone. Црвеникаво-портокал кристален прав
Tebrofen (tebrophenum). 3,5,3`, 5`- tetrabrom2,4,2`,…Tebrofen (tebrophenum). 3,5,3`, 5`- tetrabrom2,4,2`,…
Тербинафин (тербинафин). (Е) -N- (6,6-диметил-2-hepten-4-инил) - N-метил-1-naphthalenemethanamine.…Тербинафин (тербинафин). (Е) -N- (6,6-диметил-2-hepten-4-инил) - N-метил-1-naphthalenemethanamine.…
» » » Riodoksol (riodoxolum). 2,4,6-triyodrezortsin. Кристален прав, светло-крем или крем