ma.GurusHealth.ru

Tebrofen (tebrophenum). 3,5,3`, 5`- tetrabrom2,4,2`, 4'-tetraoksidifenil. Бела со сиво-сина полкови кристален прав

TEBROFEN (Tebrophenum) .3,5,3`, 5`- tetrabromo -2,4,2`, 4'-tetraoksidifenil.Bely со нанос крем бел кристален прав. Практично нерастворлив во вода, растворлив во алкохол. На дрога во експериментални услови неутрализира вируси. Со директен контакт со virusomtebrofen има virucidal deystvie.Primenyayut како маст за вирусни болести на окото (и keratonyunktivit epidemicheskiyadenovirusny конјуктивитис, кератитис предизвикани од херпес симплекс вирус, и херпес зостер), како и болести kozhivirusnoy или суспектна вирусна етиологија (едноставен и повторувачки херпес зостер херпес, лихен планус, kontagioznyymollyusk et al.). Таа, исто така може да се користи за авионот на третманот и во prostyhborodavok detey.V око вршење на 0,5% маст a (маст vazelinovoyosnove - од крем за жолта). Кога кератоконјуктивитис аденовирусен и други вирусни заболувања на окото, со работ на очен капак zakladyvayutO, 5% маст 3 - 4 пати на ден за 2 - 4 ned.Dlya третираат лезии на кожата применуваат 2% или 5% маст. Кога gerpeseprostom и зостер, подмачкани со 2% под влијание маст област kozhi3 - 4 пати на ден за 3 - 7 дена или повеќе, псоријаза и krasnomploskom versicolor - 2% или 5% маст 2 пати дневно или да се применат kompressys маст истиот концентрации 1 еднаш на ден за 3 - 4 недели (и prineobhodimosti или повеќе). Отстранување рамен и едноставен брадавици и molluscum contagiosum, прво триење 3 - 5% салицилна маст, а потоа повторно да енергично - 5% tebrofenovuyu маст. Маста се нанесува најмалку 2 ned.Inogda забележано преодни zhzhenie.Forma на производот: 0,5% маст 10 g (офталмолошка практика) - 2% и 5% масти од страна на 30 g (за дерматолошки практики) во алуминиумски туби или po30 g банки портокал stekla.Hranenie: суво и темно место на температура не повисока од +20 C.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Oxoline (oxolinum). 1,2,3,4-tetraoxo-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина…Oxoline (oxolinum). 1,2,3,4-tetraoxo-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина…
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…
Фамцикловир (famciclovir) 2- [2- (2-амино-9H-пурин-9-ил) етил] -1, -1-пропан-диол диацетат.…Фамцикловир (famciclovir) 2- [2- (2-амино-9H-пурин-9-ил) етил] -1, -1-пропан-диол диацетат.…
Diutsifon (diuciphonum). Пара-p- (2,4-диоксо-6-метилпиримидин-5-сулфонамино) -difenilsulfon. Бела…Diutsifon (diuciphonum). Пара-p- (2,4-диоксо-6-метилпиримидин-5-сулфонамино) -difenilsulfon. Бела…
Alpizarin (alpisarinum). фабрика за подготовка, има антивирусно дејство. Излегувај од трева kopeck…Alpizarin (alpisarinum). фабрика за подготовка, има антивирусно дејство. Излегувај од трева kopeck…
Хидрокортизон ацетат (hydrocortisoni acetas). Синоними: abbocort, cortibel, cortoderm, hydrison,…Хидрокортизон ацетат (hydrocortisoni acetas). Синоними: abbocort, cortibel, cortoderm, hydrison,…
Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…
» » » Tebrofen (tebrophenum). 3,5,3`, 5`- tetrabrom2,4,2`, 4'-tetraoksidifenil. Бела со сиво-сина полкови кристален прав