ma.GurusHealth.ru

Solyusulfon (solusulfonum). Tetrasodium 4,4`-ди (3-фенил-1,3-disulfopropilamino) -difenilsulfona. Синоними: cimedone, novotrone, solapsone, solasulfone, sulfetron, sulphedrone, sulphonazine итн

SOLYUSULFON (Solusulfonum) .Tetranatrievaya сол 4,4`-ди (3-фенил-1,3-disulfopropilamino) -difenilsulfona.Sinonimy: Cimedone, Novotrone, Solapsone, Solasulfone, Sulfetron, Sulphedrone, Sulphonazine и dr.Bely или жолто аморфен во прав. Многу лесно растворлив во вода, практично нерастворлив во spirte.Primenyayut за третман на лепра. Се смета дека активното средство е diaminodiphenyl сулфон, која е формирана за време на хидролиза solyusulfona vorganizme.Vvodyat што е 50% воден раствор на интрамускуларно. Delayut2 инјекција еднаш неделно. Почетна доза - 0.5 ml еднаш. Потоа eepostepenno се зголеми на 0.5 ml, со што на крајот на 6-недела до 3 ml.S 7-ми недела се администрира во 3,5 ml во текот на 6 месеци (50 инјекции), а потоа да се направи пауза од 1 - 1,5 месеци. dlitelnoe.Dozu третман за намалување на деца според нивната возраст. Администрира во vide25% rastvora.Dlya забрзува лекувањето на чир, solyusulfon, исто така, се користи уста vvide 10% раствор или mazi.Vozmozhnye несакани ефекти и контраиндикации се исти како и за производство diafenilsulfona.Forma: poroshok.Hranenie: Листа Б. суво место, заштитено од светлина meste.Rastvory за инјектирање е подготвена како што следува: 50 g solyusulfonarastvoryayut во 60 ml на стерилна вода за топла inektsii- по polnogorastvoreniya лади и стерилна вода за инјекции до 100 ml, се меша, и се филтрира преку хартија filtr.Otfiltrovann Вториот решение треба да биде целосно транспарентен. Rastvorsterilizuyut + во автоклав на 115 C за 30 min- 500 mlsterilizuyut за 45 min- на поголем обем на фенол раствор може да се додаде на стапка од 0,5%. Решенијата се чуваат во херметички ukuporennymhsosudah заштитен од светлина. Решенијата се погодни за neskolkihdney по производството.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Benperidol (benperidolum). 1 - {- 1- [3- (p-флуоробензоил) пропил] -4-пиперидил)…Benperidol (benperidolum). 1 - {- 1- [3- (p-флуоробензоил) пропил] -4-пиперидил)…
Diafenilsulfonom (diaphenylsulfonum). 4,4`-diaminodiphenylsulfone. Синоними: avlosulfon,…Diafenilsulfonom (diaphenylsulfonum). 4,4`-diaminodiphenylsulfone. Синоними: avlosulfon,…
Flushpirilen (fluspirilenum). 8- [4,4-бис (p-флуорофенил) бутил] - 1-фенил-1,3,8- триазаспиро [4,5]…Flushpirilen (fluspirilenum). 8- [4,4-бис (p-флуорофенил) бутил] - 1-фенил-1,3,8- триазаспиро [4,5]…
Dimestrol (dimoestrolum). Диметил етер диетилстилбестрол, или транс-3,4-ди (p-метоксифенил) хекс-3.…Dimestrol (dimoestrolum). Диметил етер диетилстилбестрол, или транс-3,4-ди (p-метоксифенил) хекс-3.…
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
Fosfemid (rhosphemidum). Dietilenimid 2-amidopirimidilfosfornoy киселина. Синоним: fosfazinFosfemid (rhosphemidum). Dietilenimid 2-amidopirimidilfosfornoy киселина. Синоним: fosfazin
Intermedin (intermedinum). Melanophore просек хормон на хипофизата. Подготвено од хипофизата говеда…Intermedin (intermedinum). Melanophore просек хормон на хипофизата. Подготвено од хипофизата говеда…
Меркур oksitsianid (hydrargyri oxycyanidum). Синоними: oksitsianistaya жива, жива цијанид основни,…Меркур oksitsianid (hydrargyri oxycyanidum). Синоними: oksitsianistaya жива, жива цијанид основни,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Solyusulfon (solusulfonum). Tetrasodium 4,4`-ди (3-фенил-1,3-disulfopropilamino) -difenilsulfona. Синоними: cimedone, novotrone, solapsone, solasulfone, sulfetron, sulphedrone, sulphonazine итн