ma.gurushealth.ru

Algipor (algiporum). На лиофилизиран гел кој содржи 1 g furatsilin (0.035 g), натриум алгинат (0,727 g) и калциум глуконат (0,237 g). Таа има антимикробно, абсорбента, рана-лекување ефект

ALGIPOR (Algiporum) .Liofilizirovanny гел кој содржи 1 g furatsilin (0.035 g), натриум алгинат (0,727 g) и калциум глуконат (0,237 g) .Okazyvaet антимикробно, абсорбента, заздравувањето на раните deystvie.Vsasyvaya рана ексудат, се претвора во massu.Primenyayut гел изгореници, пост-изгореници рани ниска струја, troficheskihyazvah, prolezhnyah.Preparat се применува на површината на раната (по третманот) е прицврстена со завој. Промена на завој како blotting и ресорпција гел (cherez1- 3 дена). Во текот на третманот од 1 до 10 преливи според формирање techeniyaprotsessa.Pri на избрани сајтови корка збиен (се должи на не-мокрење гел) на нивното пуштање udalyayut.Forma: порозни листови со дебелина од 5 - 1o mm и големина од 40 mm x 50, 60 x 100 mm , 1Z5 X 200 mm x 160 15 ° mm.Hranenie: во темно место без виткање или povrezhdayalisty. Furatsilinom исто така дел од филмот на колаген, главно се користи за истата индикации algipor.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Tsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален правTsiminal (ciminalum). Пара-нитро-a-chlorocinnamic алдехид. Светло жолта кристален прав
Rekutan (recutanum). екстракт вода-алкохол од камилица цвеќиња. Течни темно кафеава боја со…Rekutan (recutanum). екстракт вода-алкохол од камилица цвеќиња. Течни темно кафеава боја со…
Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино…Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино…
Ronidaza (ronidazum). подготовка хијалуронидаза за надворешна апликација. Добиени од тестисите на…Ronidaza (ronidazum). подготовка хијалуронидаза за надворешна апликација. Добиени од тестисите на…
Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…
Profezim (rrofezimum). Протеолитички ензим подготовка (protosubtilin), која е комплекс од протеази…Profezim (rrofezimum). Протеолитички ензим подготовка (protosubtilin), која е комплекс од протеази…
Калциум pangamate (salcii rangamas). калциумова сол на естер на глуконска киселина и…Калциум pangamate (salcii rangamas). калциумова сол на естер на глуконска киселина и…
Lizoamidaza. (Lusoamidasa). На протеолитички ензим произведени од страна на бактериска култура од…Lizoamidaza. (Lusoamidasa). На протеолитички ензим произведени од страна на бактериска култура од…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…
» » » Algipor (algiporum). На лиофилизиран гел кој содржи 1 g furatsilin (0.035 g), натриум алгинат (0,727 g) и калциум глуконат (0,237 g). Таа има антимикробно, абсорбента, рана-лекување ефект