ma.GurusHealth.ru

Dermozolon (dermosolon). Жолта маст која содржи 3% на 5-хлоро-7-јодо-8-hydroxyquinoline и 5% преднизолон. Примени однадвор за инфицирани егзема, чиреви, пустуларни и габични кожни лезии, итн

DERMOZOLON (Dermosolon) .Maz жолт содржи 3% 5-хлоро-7-јодо-8-hydroxyquinoline и O, 5% prednizolona.Primenyayut однадвор со инфицирани егзема, чиреви, лезии на кожата gnoynichkovyhi габични и dr.Nanosyat тенок слој на кожата 1 - 3 пати den.Forma ослободување: во цевки на 5 g.Proizvoditsya во Унгарија.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Бетаметазон (betamethasonum). 9а-флуоро-16б-метилпреднизолон. Синоними: betacorlan, betacort,…Бетаметазон (betamethasonum). 9а-флуоро-16б-метилпреднизолон. Синоними: betacorlan, betacort,…
Mikozolon (mycosolon) комбиниран препарат (маст) содржи миконазол (0.3 g) и анти-воспалителни…Mikozolon (mycosolon) комбиниран препарат (маст) содржи миконазол (0.3 g) и анти-воспалителни…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Naftifine (naftifine) (д) -N-cinnamyl-N-метил-1-naphthalenemethylamine, или (д)…Naftifine (naftifine) (д) -N-cinnamyl-N-метил-1-naphthalenemethylamine, или (д)…
Идоксуридин (идоксуридин). 5-јодо-2dezoksiuridin: Синоними: keretsid, oftan-ЛИД, dendrid, emanil,…Идоксуридин (идоксуридин). 5-јодо-2dezoksiuridin: Синоними: keretsid, oftan-ЛИД, dendrid, emanil,…
Intestopan (intestopanum). Таблети кои содржат 0,2 g на 5,7-дибромо-8-hydroxyquinoline и 0,04 g на…Intestopan (intestopanum). Таблети кои содржат 0,2 g на 5,7-дибромо-8-hydroxyquinoline и 0,04 g на…
Маст "ungapiven" (unguentum "ungapiven"). Масти бели со сива или жолта боја.…Маст "ungapiven" (unguentum "ungapiven"). Масти бели со сива или жолта боја.…
Резорцинол (resorcinum). Мета-dihydroxybenzene. Синоним: resorcinolumРезорцинол (resorcinum). Мета-dihydroxybenzene. Синоним: resorcinolum
» » » Dermozolon (dermosolon). Жолта маст која содржи 3% на 5-хлоро-7-јодо-8-hydroxyquinoline и 5% преднизолон. Примени однадвор за инфицирани егзема, чиреви, пустуларни и габични кожни лезии, итн