ma.GurusHealth.ru

Salazodimetoksina (salazodimethoxinum). 5- {став - [(2,4-dimetoksipirimidinil- 6) -сулфамидо] -fenilazo} - салицилна киселина. Кафеаво-портокал кристален прав, без мирис

Salazodimetoksina (Salazodimethoxinum) .5- {став - [(2,4-Dimetoksipirimidinil- 6) -сулфамидо] -fenilazo} - салицилна kislota.Burovato-портокал кристален прав, без мирис. Практично нерастворлив во вода, многу малку растворлив во алкохол, тоа е лесно - во rastvoreedkogo natra.Podobno salazosulfapyridine и salazopiridazina vkishechnike подготовка се распаѓа, на тој начин формираат 5 - аминосалицилна киселина, sulfadimethoxine, обезбедување на анти-воспалителни и антибактериски deystvie.Preparat ниска токсичност. Дела во пониски дози од salazosulfapiridazin.Po механизам на дејство и индикации за употреба, и слични на salazopiridazina salazosulfapiridinom.Naznachayut внатре (по оброк) е отприлика ист, дози и за такви zhesrok како salazopiridazina. 0bychno дадена на возрасни: 0,5 g 4 пати на ден (или 1 g на 2 пати на ден) за 3 - 4 недели, а потоа (ако за etotperiod зачекори терапевтски ефект) од 0.5 g на 2 - 3 пати ден за следните 2 - 3 недели. Во тешки форми на болеста се зголемува дневна доза во првите денови до 4 g и по намалување на фреквенцијата на столицата, намалување на дозата. Во поблаги форми на болеста може да започне со доза од 1,5 g на ден, и без ефект на прекинувачот 2 g sutki.Detyam на возраст од 3 до 5 години во првите 7 - 14 дена именува RB 0,5 часа, со следните 2 недели - 0.25 g дневно, во другите денови (до 40 - 50 дена од почетокот на третманот) - 0,125 g sutki- во деца од 5 до 7 години-на соодветно 0,8 - 1,0 g - 0,4 - 0,5 g, и 0,2 - 0,25 r од 7 до 15 години - 1,0 - 1,5 r 0,5-0,75 g и 0.25 g дневно -,375 дозата дадена Б2 - 3 priema.Esli во текот на првите 14 дена од денот на започнување на третманот не е можно да се добие терапевтски ефект, salazodimetoksina откажете, можете да одат на, итн Menenius salazopiridazina или salazosulfapiridina (сулфасалазин) .За да се спречи релапси на улцеративен колитис и Кронова болест, salazodimetoksina пропишана, долго за да постепено намалување на дозата: за возрасни 0,5 g од 1 - 2 пати на ден секој ден за 2-6 месеци, а потоа на 0 25 - О, 5 g дневно или секој втор ден за 6 - 12 месеци. Detyampreparat се администрира во пониски дози според возраста и дози primenyaemyhv акутна период на болеста. Во случај на влошување на дозата salazodimetoksina uvelichivayut.Vozmozhny несакани ефекти и контраиндикации се исти како и кога се користи salazapiridazina.Forma производот: 0,5 грама на таблети во пакет од 50 и 100 shtuk.Hranenie: Листа Б. Во темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Salazopiridazina (salazopyridazinum). 5- (пара-[n (3-methoxypyridazine-6) -сулфамидо] - фенилазо) -…Salazopiridazina (salazopyridazinum). 5- (пара-[n (3-methoxypyridazine-6) -сулфамидо] - фенилазо) -…
Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Metiapril (methiaprilum). Ktsis-l- (3-atsetiltioppopionil) -6-metilpipekolinovaya киселина. бел…Metiapril (methiaprilum). Ktsis-l- (3-atsetiltioppopionil) -6-metilpipekolinovaya киселина. бел…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Salazosulfapyridine (salazosulfapyridinum). 4- [пиридил- (2) -amidosulfonil]…Salazosulfapyridine (salazosulfapyridinum). 4- [пиридил- (2) -amidosulfonil]…
Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…
» » » Salazodimetoksina (salazodimethoxinum). 5- {став - [(2,4-dimetoksipirimidinil- 6) -сулфамидо] -fenilazo} - салицилна киселина. Кафеаво-портокал кристален прав, без мирис