ma.GurusHealth.ru

Mafenid (maphenidum). 4- (аминометил) бензенсулфонамид. Синоними: ambamid, bensulfamidin, homosulfamidin, mafenid, sulfamilon итн

MAFENID (Maphenidum) .4- (аминометил) -benzolsulfonamid.Sinonimy: Ambamid, Bensulfamidin, Homosulfamidin, Mafenid, Sulfamilon и dr.Sulfanilamidny антибактериски подготовка за надворешни primeneniya.Vypuskaetsya како mafenida ацетат (синоними: Sulfamilon ацетат, Napaltan et al.) за добивање mazi.Mafenida ацетат има широк спектар на дејство, тоа е ефикасен против грам-позитивни и грам-негативни бактерии и патогени анаероби, агенти на гас гангрена. Не неактивиран пара-аминобензоична киселина и активноста не се менува во кисела srede.Primenyayut за третирање на инфицирани изгореници, гноен рани, рани притисок, венска yazv.Maz (10%) се нанесува директно на погодената област, вбризгува во тампони шуплини импрегнирани со маст применуваат на раната како салфетки, намачкани со маст, слој на 2 - 3 mm. Обично еден завој поминат 30 - 70 gmazi. Пред нанесувањето на облекување на раната е исчистена од некротични mass.Smenu произведе преливи дневно или 2 - 3 пати неделно zavisimostiot износот на гноен исцедок. На времетраењето на третманот од 1 до 4 - 5 Ned.pri II степен изгореници може да обковеш еден цртање povyazki.Pri маст изгореница или заздравувањето на површината може да издржи горење, болка, во траење од 1.2 на 1 - 3 CH со силни болки naznachayutanalgetiki.Primenenie масти контраиндициран со историја податоци токсични и алергиски реакции на сулфа preparaty.Forma Производство: 10% маст (бела или бела боја со жолтеникава нијанса, униформа конзистентност) осветлување во стаклени тегли 50 g на 2 kg.Hranenie на: листа Б. во темнината светлина.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Азоцилин (aziocillin) Синоними: sekuropen, azlin, securopen. Се произведува во форма на натриумова…Азоцилин (aziocillin) Синоними: sekuropen, azlin, securopen. Се произведува во форма на натриумова…
Aekol (aesolum). Комплекс препарат кој содржи 100 ml на мрсна раствор од 1.04 g ретинол ацетат,…Aekol (aesolum). Комплекс препарат кој содржи 100 ml на мрсна раствор од 1.04 g ретинол ацетат,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
Цефуроксим (sefuroxim) *. Цефалоспорински антибиотик од втората генерација. Синоними: ketotsef,…Цефуроксим (sefuroxim) *. Цефалоспорински антибиотик од втората генерација. Синоними: ketotsef,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Не-ovlon (не-ovlon). Комбиниран препарат кој содржи прогестоген норетистерон ацетат (м.) И естроген…Не-ovlon (не-ovlon). Комбиниран препарат кој содржи прогестоген норетистерон ацетат (м.) И естроген…
Хидрокортизон ацетат (hydrocortisoni acetas). Синоними: abbocort, cortibel, cortoderm, hydrison,…Хидрокортизон ацетат (hydrocortisoni acetas). Синоними: abbocort, cortibel, cortoderm, hydrison,…
Ципротерон ацетат (suproterone ацетат). 6-хлоро-1b, 2б-дихидро-17-хидрокси-3`n-цикло-propa…Ципротерон ацетат (suproterone ацетат). 6-хлоро-1b, 2б-дихидро-17-хидрокси-3`n-цикло-propa…
» » » Mafenid (maphenidum). 4- (аминометил) бензенсулфонамид. Синоними: ambamid, bensulfamidin, homosulfamidin, mafenid, sulfamilon итн