ma.GurusHealth.ru

Обем 2 p. 311 geliomitsin (heliomycinum). Geliomitsin е антибиотик произведени од страна на зрачење габа Actinomyces flavochromogenes var

Обем 2 pp. 311GELIOMITSIN (Heliomycinum) .Geliomitsin е антибиотик произведени од страна на зрачење gribomActinomyces flavochromogenes var. heliomycini.Aktiven против Грам-позитивни и некои други mikroorganizmov.Primenyaetsya уста како масти geliomitsinovoy (4% врз основа на vazelinovolanolinovoy) - Unguentum Heliomycini 4%. Пропишани за заразени егзема, пиодерма, пукнатини, bedsores, чиреви и други kozhnyhzabolevaniyah со секундарна инфекција. Позитивниот ефект mazipri болно брадавиците пукнатини во областа на нега применуваат materey.Maz 1 - 2 пати на ден. Завој е препорачливо да се воведе neranee од 10 - 15 минути по примената на маст. Останатите otpredyduschego маст за подмачкување, не може да се отстрани. Во ринитис, маст е спроведено во носната пасуси со помош на памук, кој ја напушти на 20 - 30 min.Forma производот: (. Види неомицин): во цевки од 30 g.Hranenie на собна temperature.Geliomitsin е исто така составен дел од neogelazol аеросол дрога.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Маст "propotseum" (unguentum "rropoceum"). Содржи 10% прополис екстракт дебела,…Маст "propotseum" (unguentum "rropoceum"). Содржи 10% прополис екстракт дебела,…
Solkoseril (solcoseryl) *. Екстракт крв добиток skota- дрога ослободен од протеини. Применета да се…Solkoseril (solcoseryl) *. Екстракт крв добиток skota- дрога ослободен од протеини. Применета да се…
Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…Маст хепарин (unguentum nerarini). Состав: хепарин 2500 единици, anestezina 1 g на бензил естер на…
Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…Маст "Finalgon" (unguentum "Finalgon") *. Безбоен (или жолто-кафеава боја) маст…
Dermozolon (dermosolon). Жолта маст која содржи 3% на 5-хлоро-7-јодо-8-hydroxyquinoline и 5%…Dermozolon (dermosolon). Жолта маст која содржи 3% на 5-хлоро-7-јодо-8-hydroxyquinoline и 5%…
Oxoline (oxolinum). 1,2,3,4-tetraoxo-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина…Oxoline (oxolinum). 1,2,3,4-tetraoxo-1,2,3,4-тетрахидро-нафтален дихидрат. Бела или бела со сина…
Mikozolon (mycosolon) комбиниран препарат (маст) содржи миконазол (0.3 g) и анти-воспалителни…Mikozolon (mycosolon) комбиниран препарат (маст) содржи миконазол (0.3 g) и анти-воспалителни…
Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Обем 2 p. 311 geliomitsin (heliomycinum). Geliomitsin е антибиотик произведени од страна на зрачење габа Actinomyces flavochromogenes var