ma.GurusHealth.ru

Levovinizol (laevovinisolum). Комбиниран препарат аеросол. Состојки: 0,136 g на хлорамфеникол, Vinylinum 1h, 5 g, Linetol 13,4 g, 95% етил алкохол 2.9 g, 0,1 g на citral и покренувачот (HFC) и 60 g

Levovinizol (Laevovinisolum) .Kombinirovanny формулација во аеросол upakovke.Sostav: хлорамфеникол 0,136 g, Vinylinum 1h, 5 g, Linetol 13,4 g, 95% spirtaetilovogo 2,9 g, 0,1 g на citral и покренувачот (HFC) и 60 g .Prozrachnaya жолто мрсна течност мирис tsitralya.Okazyvaet deystvie.Primenyayut антимикробно и анти-воспалителни за третман на површен и ограничено длабоко изгореници, рани притисок, венски улкуси, инфицирани рани (не повеќе од 20 см) .Nazhimayut на цилиндричниот вентил, и испрскаат во подготовка со погодената област растојание од 20 - 30 см во оние chenie 1 - 3 s.Obychno спреј применуваат 2 - 3 пати со тешка nedelyu- porazheniyahpreparat може да се примени на ден или 2 пати den.Ne употреба levovinizol со голема гранулација рани, со индивидуални чувствителност на пациентот на хлорамфеникол на отпорот микрофлора на хлорамфеникол .Ако прскање пазете контакт со дрога во glaza.V времето на примена на лекот на раната е наведено преодни смисла zhzheniya.Hranenie на температура од + 5 до + 20 C.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Linetol (linaetholum). На дрога е изведен од ленено масло (O leum lini). Содржи мешавина од етил…Linetol (linaetholum). На дрога е изведен од ленено масло (O leum lini). Содржи мешавина од етил…
Sintomitsina (synthomycinum). D, L трео пар нитрофенил 1 2 dihloratsetilamino 1,3-пропандиол. На…Sintomitsina (synthomycinum). D, L трео пар нитрофенил 1 2 dihloratsetilamino 1,3-пропандиол. На…
Citral (sitralum). Алифатичните незаситен алдехид хемиска структура слични на страничен синџир на…Citral (sitralum). Алифатичните незаситен алдехид хемиска структура слични на страничен синџир на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино…Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино…
Аеросол "propomizol" (aerosolum "rropomisolum"). Интегрирано aerozolnvy пакет…Аеросол "propomizol" (aerosolum "rropomisolum"). Интегрирано aerozolnvy пакет…
Vinylinum. Мелем Shostakovskiy (VI-nylinum. Balzamum schostakowsky)Vinylinum. Мелем Shostakovskiy (VI-nylinum. Balzamum schostakowsky)
Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Novoimanin (novoimaninum). Антибактериски подготовка добиени од растението Hypericum perforatum…Novoimanin (novoimaninum). Антибактериски подготовка добиени од растението Hypericum perforatum…
» » » Levovinizol (laevovinisolum). Комбиниран препарат аеросол. Состојки: 0,136 g на хлорамфеникол, Vinylinum 1h, 5 g, Linetol 13,4 g, 95% етил алкохол 2.9 g, 0,1 g на citral и покренувачот (HFC) и 60 g