ma.GurusHealth.ru

Хлорамфеникол сукцинат растворлив (laevomycetini succinas solubile). D- () 1 пар на трео-2-нитрофенил dihloratsetilamino-пропандиол 1.33 натриум сукцинат. Синоним: hlorotsid со

РАСТВОРЛИВ levomitsetina сукцинат (Laevomycetini succinas solubile) .D- (-) -treo - 1 - P - нитрофенил-2-dihloratsetilamino-пропандиол - 1.33 - сукцинат natriya.Sinonim: Hlorotsid S.Suhaya порозна маса на бели или бели до жолто бела боја soslabym специфичен мирис, горчлив вкус. Многу лесно растворлив во вода, малку - во алкохол. Хигроскопичност: pH вредност од 30% воден раствор од 6,4 - 7,5.Po антибактериски спектар хлорамфеникол натриум сукцинат (сукцинат хлорамфеникол растворливи) не се разликува од хлорамфеникол, но како дрога растворлив во вода, може да се користи за да се inektsiy.Naznachayut на тифус и паратифус , дизентерија, бруцелоза, голема кашлица, пневмонија различни етиологија, на гнојни инфекции и други заразни болести. Исто така се применува за спречување и kupirovaniyainfektsy со инфекции на рани заеднички повреди glaz.Pri администриран субкутано, интрамускуларно или возрасен vnutrivenno.Doza 0,5 - 1,0 g (како што е 20% раствор) во inektsiyu2 - 3 пати на ден (во интервали од 12 - 8 h). Ако е потребно sutochnuyudozu се зголеми на 4 g.Detyam препорачува администриран интрамускуларно: дневна доза за деца до 1 година од 25 - 30 mg / kg повеќе од 1 година - 50 mg / kg (во 2 дози intervalom12 h) .Во офталмолошка практика се користи во форма на parabulbar вбризгување и инсталации. Parabulbarly инјектира 0,2 - 0,3 мл на rastvora1 20% - 2 пати на ден. Во конјунктивалното ќесе 5% раствор на instilled PA1 - 2 капки од 3 - 5 пати во sutki.Vozmozhnye несакани ефекти и контраиндикации се исти како и за производство levomitsetina.Forma: во ампули од 0,5 до 1 g (врз основа на хлорамфеникол) .Hranenie : листа Б. во суво место, заштитено од светлина на +20 S.Rastvory temperaturene погоре за инјектирање е подготвен со O, 25 - 0.5% раствор новокаина dlyainstallyatsy - стерилна вода за инјекција.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…
Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…Gidroperit (nudroperitum). Комплекс соединение од водород пероксид со уреа. содржината на водород…
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…Streptocide растворлив (streptocidum solubile). натриум пара-sulfamido-benzolaminometan сулфат. Бел…
Хлорамин B (shloraminum во). Benzolsulfohloramid натриум. Синоними: shlorazene, chlorogenium,…Хлорамин B (shloraminum во). Benzolsulfohloramid натриум. Синоними: shlorazene, chlorogenium,…
» » » Хлорамфеникол сукцинат растворлив (laevomycetini succinas solubile). D- () 1 пар на трео-2-нитрофенил dihloratsetilamino-пропандиол 1.33 натриум сукцинат. Синоним: hlorotsid со