ma.GurusHealth.ru

Sintomitsina (synthomycinum). D, L трео пар нитрофенил 1 2 dihloratsetilamino 1,3-пропандиол. На хемиската структура не се разликува од хлорамфеникол

Sintomitsina (Synthomycinum) .D, L - трео - 1 - P - нитрофенил - 2 - dihloratsetilamino-пропандиол - 1,3.Po хемиска структура различна од хлорамфеникол. Последново е форма лево ротирачки, и sintomitsina - трео рацемат - 1-p-нитрофенил - 2 - dihloratsetilamino - 1,3 - propandiola.Deystvuyuschim почнуваат sintomitsina е хлорамфеникол. Се врти на изомер (dekstromitsetin) антимикробна активност не proyavlyaet.Bely или бела боја со зелени - жолтеникава нијанса kristallicheskiyporoshok, горчлив вкус, практично нерастворлив во вода, малку растворлив во spirte.Primenenie sintomitsina може да биде придружена со компликации кои се забележани во третманот levomitsetinom- понатаму , означени промени во нервниот систем во форма на возбуда, вознемиреност и други narusheniy.V овој поглед, лекот внатре не е наведено, и се користат само надворешно како и секој liniments нивните лековити form.Liniment sintomitsina (Linimentum Synthomycini) .Sinonim: Емулзија sintomitsina.Sostav: 1%, 5% или 10% sintomitsina, рицинусово масло, spetsialnyyemulgator, дестилирана вода, конзерванс. Применува на lecheniyagnoynyh рани, хронични инфламаторни заболувања на кожата и мукозните мембрани, трахома, sikoza.Liniment бела или малку жолто слаб svoeobraznymzapahom.Pri пустулозен лезии на кожата, гребнатинки, антракс, gnoynyhranah, изгореници, за лекување на долгорочна лекување на чиреви, изгореници II и IIIstepeni, пукнатини брадавиците puerperas итн liniment применуваат за oblastporazheniya. Над се применува нормална завој, тоа е можно со пергамент ilikompressnoy bumagoy.Dlya третман на трахома применуваат 10% (5% или 1%) liniment (емулзија) или sintomitsina levomitsetina.Forma производот: во стаклени тегли за 25 g.Hranenie: на суво, ладно, од светлина meste.Rr. Лин. Synthomycini 1% (5% - 10%) 25,0D.S. Надвор (за лекување на чиреви, рани, трахома) liniment sintomitsina (1%) со новокаина (O, 5%) (Linimentum Synthomycini 1% cum Novocaino 0,5%). Се користи за локален третман на инфицирани изгореници површини и гнојни рани, вклучувајќи silnymibolyami. Liniment се применуваат на раната или толпата површина. Perevyazkidelayut дневно или секој втор ден. Тематски третман може да се комбинираат со хлорамфеникол vnutr.Forma производот: во стаклени тегли за 25 g.Hranenie: Листа Б. суво, ладно и темно meste.Rp. Лин Sypthomycini 1% cumNovocaino 0,5% 25,0D. С. Применета на површината на изгореница 1 време denSuppozitorii вагинален synthomycin со 0.25 g (Suppositoria vaginalia cum Synthomycino 0,25). Свеќи, soderzhaschiepo sintomitsina 0,25 g, во пакет од shtuk.Hranenie 5: Листа Б. суво, ладно и темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Levovinizol (laevovinisolum). Комбиниран препарат аеросол. Состојки: 0,136 g на хлорамфеникол,…Levovinizol (laevovinisolum). Комбиниран препарат аеросол. Состојки: 0,136 g на хлорамфеникол,…
Хлорамфеникол сукцинат растворлив (laevomycetini succinas solubile). D- () 1 пар на…Хлорамфеникол сукцинат растворлив (laevomycetini succinas solubile). D- () 1 пар на…
Metindion (methindionum). 2 2- метиламино etilindandiona 1,3 хидрохлорид. Бела или бела со…Metindion (methindionum). 2 2- метиламино etilindandiona 1,3 хидрохлорид. Бела или бела со…
Bitiodin (bithiodinum). 3- (1-metilpiperidiliden) ди- (2-тиенил) метан цитрат: Синоними: antupex,…Bitiodin (bithiodinum). 3- (1-metilpiperidiliden) ди- (2-тиенил) метан цитрат: Синоними: antupex,…
Meterazin (metherazinum). 2-хлоро-10- [3- (1-метилпиперазин-4) - пропил] - фенотиазин dimaleate.…Meterazin (metherazinum). 2-хлоро-10- [3- (1-метилпиперазин-4) - пропил] - фенотиазин dimaleate.…
DOPA (dopanum). 5- [бис- (б-хлороетил -) - амино] -6-метил-урацил. Синоним: shlorethylaminouracilDOPA (dopanum). 5- [бис- (б-хлороетил -) - амино] -6-метил-урацил. Синоним: shlorethylaminouracil
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…Маст kolhaminovaya 0,5% (unguentum colchamini 0,5%). Хомогена маса на светла боја крем со едвај…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
» » » Sintomitsina (synthomycinum). D, L трео пар нитрофенил 1 2 dihloratsetilamino 1,3-пропандиол. На хемиската структура не се разликува од хлорамфеникол