ma.GurusHealth.ru

Karfetsillin (sarfecillin). Фенил естер на carbenicillin (полусинтетички пеницилин). Се произведува во форма на натриумова сол (натриум sarfecillini)

KARFETSILLIN (Sarfecillin) .Fenilovy естер carbenicillin (полусинтетички пеницилин) .Vypuskaetsya како натриумова сол (натриум Sarfecillini) .Sinonimy: Sarfecillin натриум, Sarfehil, Rionin, Rurapen, Safepen, Urocarf, Uticillin, Vexyl.Bely кристален прав, лесно растворлив во вода . Kislotoustoychiv.Po акција спектар одговара на carbenicillin. Активна otnosheniibolshinstva Грам-позитивни и грам-негативни микроорганизми, а не формирање пеницилиназа стафилокока, стрептокока, пневмококи, Pseudomonas и цревни прачки и dr.Horosho vnutr.Primenyayut апсорбира кога се администрира главно за третман на акутни и хронични infektsiymochevyvodyaschih патеки во возрасни: пиелонефритис, циститис, уретритис, и dr.Naznachayut простатитис и внатре во дневна доза од 1,5 g- тешка инфекција до 3 g на ден. Дневната доза е поделен во 3 дози. Времетраење на третманот е, во зависност од видот и тежината на болеста 1 - 2 недели третман ibolee.Pri karfetsillinom можно гастроинтестинални нарушувања iallergicheskie реакции (осип) Обликот на производство: капсули од 0,25 g.Hranenie: суво, темно место на собна температура.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Цефотаксим (sefotaxim) *. Цефалоспорински антибиотик од третата генерација. Достапни во форма на…Цефотаксим (sefotaxim) *. Цефалоспорински антибиотик од третата генерација. Достапни во форма на…
Homatropine хидробромид (nomatropini hydrobromidum). Tropinova киселина хидробромид манделична.…Homatropine хидробромид (nomatropini hydrobromidum). Tropinova киселина хидробромид манделична.…
Цефтазидим (sefoperazone) *. Се произведува во форма на натриумова сол. Sinonimy- tsefobid,…Цефтазидим (sefoperazone) *. Се произведува во форма на натриумова сол. Sinonimy- tsefobid,…
ПеницилиниПеницилини
Азоцилин (aziocillin) Синоними: sekuropen, azlin, securopen. Се произведува во форма на натриумова…Азоцилин (aziocillin) Синоними: sekuropen, azlin, securopen. Се произведува во форма на натриумова…
Estimal (aestimalum). 5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина: Синоними: амобарбитал, amytal. На…Estimal (aestimalum). 5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина: Синоними: амобарбитал, amytal. На…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Pikamilon (picamilonum). N-nicotinoyl-G-аминобутерна киселина натриумова сол. бел кристален прав,…Pikamilon (picamilonum). N-nicotinoyl-G-аминобутерна киселина натриумова сол. бел кристален прав,…
Цефазолин (serhazolin) *. [3- (5-метил-1,3,4-тиадиазолил-2-тиометил) -7- (1-ацетамидо-тетразолил)…Цефазолин (serhazolin) *. [3- (5-метил-1,3,4-тиадиазолил-2-тиометил) -7- (1-ацетамидо-тетразолил)…
Ampioks (ampioxum). Комбиниран препарат кој содржи ампицилин и оксациклин. За орална ampioks,…Ampioks (ampioxum). Комбиниран препарат кој содржи ампицилин и оксациклин. За орална ampioks,…
» » » Karfetsillin (sarfecillin). Фенил естер на carbenicillin (полусинтетички пеницилин). Се произведува во форма на натриумова сол (натриум sarfecillini)