ma.GurusHealth.ru

Натриум nukleinat (natrii nucleinas). Синоним: натриум nucleinicum. киселина натриумова сол на нуклеинска добиени од хидролиза на квасец и дополнително прочистувањеНАТРИУМ nukleinat (Natrii nucleinas) .Sinonim: Натриум сол nucleinicum.Natrievaya нуклеинската киселина добиена по пат на хидролиза на квасец и понатаму ochistkoy.Bely или малку нанос-жолто во прав. Лесно растворлив во vodes формираат опалесцентен rastvorov.Natriya nukleinat има широк спектар на биолошката активност. Onsposobstvuet се забрза регенерација процеси, стимулира активност на коскената срцевина е реакција на леукоцити, го стимулира leykopoez и природен имунитет фактори: миграција и соработка на Т-и Б-лимфоцитите, макрофагите фагоцитната активност и фактори на активноста не се специфични rezistentnosti.Primenyayut натриум nukleinat во комплекс во terapii6 како immunostimulatory агенти во случаите кои се однесуваат на развојот на недостаток на имунитет, вклучувајќи leykopeniyah и агранулоцитоза. Постојат докази за ефикасност во лекувањето на хронично воспаление на белите дробови, херпетичен кератитис (комбинација на приемот натриум nucleinate внатре и капнување на 3% раствор во конјунктивалното ќесе очите 3 пати на ден), вирусен хепатитис и некои други zabolevaniy.Prinimayut орално после јадење. Како имуностимулаторен sredstvanaznachayut возрасни во дневни дози од 1,0 - 1,5 - 2,0 g на (3 - 4 поделени дози) третман .Prodolzhitelnost од 2 недели до 3 месеци и bolee.Detyam се администрира во следниве дози: на возраст од 1 година 0,005 - 0,01 СТА прием, од 2 до 5 години од 0.015 - 0,05 g, 5 до 7 години од 0.05 - 0.1 g, ot8 до 14 години на 0,2 - 0,3 g 3 - 4 пати den.Litsam постари со намалена immunologicheskoyaktivnostyu одреди 1,0-1,5 g на ден за 2 - 3 недели 2 пати годишно (пролет и есен) .Ако leykopeniyah пропишана за возрасни 0 1-0,2 g 4 пати на ден или повеќе денови techenie10 ( Во зависност од болеста) .Lechenie натриум nukleinat врши под контрола на имунолошкиот statusa.Forma производот: во темни стаклени шишиња од 100 g.Hranenie: сува.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Натриум бромид (natrii bromidum). Синоними: Натриум bromatum, натриум бромид. Бела, кристален прав,…Натриум бромид (natrii bromidum). Синоними: Натриум bromatum, натриум бромид. Бела, кристален прав,…
Натриум бензоат (natrii benzoas). Шон: натриум benzoicum. На бел кристален прав слатко-солен вкусНатриум бензоат (natrii benzoas). Шон: натриум benzoicum. На бел кристален прав слатко-солен вкус
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Natriyausninat (natrii usninas). Usnic киселина натриумова сол. Синоним: натриум usninicumNatriyausninat (natrii usninas). Usnic киселина натриумова сол. Синоним: натриум usninicum
Estimal (aestimalum). 5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина: Синоними: амобарбитал, amytal. На…Estimal (aestimalum). 5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина: Синоними: амобарбитал, amytal. На…
Антимон-натриум тартарат (stibii et natrii tartras). Синоними: vinnosurmyannonatrievaya сол,…Антимон-натриум тартарат (stibii et natrii tartras). Синоними: vinnosurmyannonatrievaya сол,…
Etaminal натриум (aethaminalum-натриум). 5-етил-5- (2-амил) натриум -barbiturat. Синоними:…Etaminal натриум (aethaminalum-натриум). 5-етил-5- (2-амил) натриум -barbiturat. Синоними:…
Кофеин натриум бензоат (coffeinum-natrii benzoas). Синоним: soffeinum natrio-benzoicum. Бел прав…Кофеин натриум бензоат (coffeinum-natrii benzoas). Синоним: soffeinum natrio-benzoicum. Бел прав…
Натриум јодид (natrii iodidum). Синоними: натриум јодид, натриум iodatum. бел кристален прав, без…Натриум јодид (natrii iodidum). Синоними: натриум јодид, натриум iodatum. бел кристален прав, без…
Цефалотин натриумова сол (натриум-sephalotinum). 7- (2-tienilatsetamido) цефалоспорин киселина…Цефалотин натриумова сол (натриум-sephalotinum). 7- (2-tienilatsetamido) цефалоспорин киселина…
» » » Натриум nukleinat (natrii nucleinas). Синоним: натриум nucleinicum. киселина натриумова сол на нуклеинска добиени од хидролиза на квасец и дополнително прочистување