ma.GurusHealth.ru

Суспензијата на zymosan (суспенсио zymosani). Системот за потпирање (1: 1000 во изотоничен раствор на натриум хлорид) полисахарид добиени од културата на квасец пекар (Saccharomyces cerevisiae). бела суспензија

СУСПЕНЗИЈА zymosan (суспенсио Zymosani) .Suspenziya (1: 1000 во изотоничен раствор на натриум хлорид) полисахарид добиени од културата на квасец пекар (Saccharomyces cerevisiae) .Suspenziya бело. Тоа се населува на состојба. Супернатантот беше безбоен, prozrachnaya.Preparat предложен за употреба како неспецифичен стимулатор leykopoeza во радиотерапија и хемотерапија на тумори (Види исто така leucogen, pentoxy) .Vvodyat интрамускулно, 1 -. 2 ml на ден. Во текот на лекувањето 5 - 10inektsy. За да се спречи развојот на леукопенија применуваат истовремено со терапија со зрачење или на покачена himioterapiey.Preparat контраиндициран содржина леукоцити pribolshih тумори, метастази pechen.Forma на производот: во ампули од 1 и 2 ml (0,001-0,002 g zymosan) .Hranenie на температура од + 4 до + 20 C.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Polibiolin (polybiolinum). На дрога, кои произлегуваат од донатор, и retroplatsentarnoy…Polibiolin (polybiolinum). На дрога, кои произлегуваат од донатор, и retroplatsentarnoy…
Правилната-mil (rroper-myl) *. Комплекс лиофилизиран габи Saccharomyces (sryptococcus albicans,…Правилната-mil (rroper-myl) *. Комплекс лиофилизиран габи Saccharomyces (sryptococcus albicans,…
Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…
Profezim (rrofezimum). Протеолитички ензим подготовка (protosubtilin), која е комплекс од протеази…Profezim (rrofezimum). Протеолитички ензим подготовка (protosubtilin), која е комплекс од протеази…
Ribonuklea3a (аморфен) (ribonucleasum amorphum). подготовка ензим добиени од панкреасот на добиток.…Ribonuklea3a (аморфен) (ribonucleasum amorphum). подготовка ензим добиени од панкреасот на добиток.…
Baliz-2 (valysum-2). На дрога (0,8% воден раствор), произведени од страна на ферментација на…Baliz-2 (valysum-2). На дрога (0,8% воден раствор), произведени од страна на ферментација на…
Инсулин semilong QMS. На суспензијата е бело. На стои на кашата населуваИнсулин semilong QMS. На суспензијата е бело. На стои на кашата населува
Novoimanin (novoimaninum). Антибактериски подготовка добиени од растението Hypericum perforatum…Novoimanin (novoimaninum). Антибактериски подготовка добиени од растението Hypericum perforatum…
Polifer (rolyferum). 6% раствор (изотоничен раствор на натриум хлорид) на пат е изменета декстран…Polifer (rolyferum). 6% раствор (изотоничен раствор на натриум хлорид) на пат е изменета декстран…
Ftorbenzotef (phthorbenzoterhum). N став ftorbenzoil- n`, n "-ди (етилен) -triamid…Ftorbenzotef (phthorbenzoterhum). N став ftorbenzoil- n`, n "-ди (етилен) -triamid…
» » » Суспензијата на zymosan (суспенсио zymosani). Системот за потпирање (1: 1000 во изотоничен раствор на натриум хлорид) полисахарид добиени од културата на квасец пекар (Saccharomyces cerevisiae). бела суспензија