ma.GurusHealth.ru

Liniment алое (linimentum алој). Состав: алое вера сок (конзервирана од biostimulirovannyh лисја) 78 делови, 10.1 делови рицинусово масло, емулгатор, N 1 10.1 делови на масло еукалиптус дел 0.1, 0.2 дел сорбинска киселина, natriykar

Liniment АЛОЕ (Linimentum алој) Состав на: алое вера сок (конзервирана од biostimulirovannyh лисја) 78 делови, 10.1 делови рицинусово масло, емулгатор N 110,1 делови на масло еукалиптус дел 0.1, 0.2 дел сорбинска киселина, натриум карбоксиметилцелулоза 1,5 chasti.Odnorodnaya густа маса на бела или светло крем боја со harakternymzapahom.Primenyayut топично за изгореници и за спречување и третман на лезии на кожата со зрачење terapii.Liniment применуваат со тенок на површината на кожата 2 - 3 пати vsutki и покриени со газа Обликот на производот: портокал стаклени шишиња на 30 - 50 g.Hranenie: во темно место на температура не повисока од + 10 `S.Zamorazhivanie не е дозволено.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Том 2 стр. 469 печ доведе комплекс (emplastrum plumbi compositum). Состав: едноставен далноводи…Том 2 стр. 469 печ доведе комплекс (emplastrum plumbi compositum). Состав: едноставен далноводи…
Urolesan (urolesanum). Состав: 8 g на бор масло, масло од пеперминт 2 g, 11 g на рицинусово масло,…Urolesan (urolesanum). Состав: 8 g на бор масло, масло од пеперминт 2 g, 11 g на рицинусово масло,…
Sintomitsina (synthomycinum). D, L трео пар нитрофенил 1 2 dihloratsetilamino 1,3-пропандиол. На…Sintomitsina (synthomycinum). D, L трео пар нитрофенил 1 2 dihloratsetilamino 1,3-пропандиол. На…
Плодови на пиперка struchkov0g0 (fructus sarsici). Зрели сушено овошје од Capsicum семиња.…Плодови на пиперка struchkov0g0 (fructus sarsici). Зрели сушено овошје од Capsicum семиња.…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…Gossypol (gossypolum). 2,2`-ди (1,6,7-трихидрокси-s-метил-5-изопропил-8-naphthaldehyde).…
Алое панкреатитис, третман на панкреасот сок својатаАлое панкреатитис, третман на панкреасот сок својата
Сируп алое со железо (sirupus алој cum феро). Состав: обоени хлорид кој содржи 20% железо и 135 g…Сируп алое со железо (sirupus алој cum феро). Состав: обоени хлорид кој содржи 20% железо и 135 g…
Natriyausninat (natrii usninas). Usnic киселина натриумова сол. Синоним: натриум usninicumNatriyausninat (natrii usninas). Usnic киселина натриумова сол. Синоним: натриум usninicum
Naftalan масло е рафинирано (narhthalanum liquidum raffinatum). Комплексот мешавина на…Naftalan масло е рафинирано (narhthalanum liquidum raffinatum). Комплексот мешавина на…
» » » Liniment алое (linimentum алој). Состав: алое вера сок (конзервирана од biostimulirovannyh лисја) 78 делови, 10.1 делови рицинусово масло, емулгатор, N 1 10.1 делови на масло еукалиптус дел 0.1, 0.2 дел сорбинска киселина, natriykar