ma.GurusHealth.ru

Ferakril (feracrylum). Нецелосни железо сол на полиакрилна киселина. Лизгави кревка plastiiki од жолта до темно кафеава боја

FERAKRIL (Feracrylum) .Nepolnaya железо сол на полиакрилна kisloty.Stekloobraznye кревка plastiiki од жолта до темно кафеава tsveta.Trudno растворлив во vode.Obladaet способноста да се формира згрутчување на крвта со протеини. Rekomendovandlya се користи како локален hemostatic sredstva.Primenyayut уста, како и 1% воден раствор (pH 3,0-4,0) .Razrabotan, исто така, hemostatic лепенка "Ferakril" (Emplastrum hemostatica "Feracrylum") Што претставуваат leykoplastyryas лента печат, која се состои од слоеви на газа, импрегнирани со ferakrila раствор.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Rotokan (rotosanum) мешавина на течни екстракти од камилица, невен (calendula) и равнец во сооднос…Rotokan (rotosanum) мешавина на течни екстракти од камилица, невен (calendula) и равнец во сооднос…
Holosas (cholosasum). A сируп направени од кондензирано воден екстракт од шипка и шеќер. Сладникав…Holosas (cholosasum). A сируп направени од кондензирано воден екстракт од шипка и шеќер. Сладникав…
Hemostatic колаген сунѓер (spongia haemostatica collagenica). Подготвено од колаген маса, 2%…Hemostatic колаген сунѓер (spongia haemostatica collagenica). Подготвено од колаген маса, 2%…
Galaskorbin (galascorbinum). комплекс соединение на натриум соли на аскорбинска и Галските…Galaskorbin (galascorbinum). комплекс соединение на натриум соли на аскорбинска и Галските…
Таблети "fitoferrolaktol" (tabulettae "rhytoferrolactolum"). содржат железо…Таблети "fitoferrolaktol" (tabulettae "rhytoferrolactolum"). содржат железо…
Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…
Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…
Таблети "ferrokal" обложена (tabulettae "ferrosalum" obductae). Содржат железо…Таблети "ferrokal" обложена (tabulettae "ferrosalum" obductae). Содржат железо…
Ferbitol (ferbitolum). подготовка железо за интрамускулна инјекција. Е zhelezosorbitolovogo воден…Ferbitol (ferbitolum). подготовка железо за интрамускулна инјекција. Е zhelezosorbitolovogo воден…
Дрога ASD-3 (зборот кратенката: антисептик стимулатор Dorokhov, дел 3). Производот е сува…Дрога ASD-3 (зборот кратенката: антисептик стимулатор Dorokhov, дел 3). Производот е сува…
» » » Ferakril (feracrylum). Нецелосни железо сол на полиакрилна киселина. Лизгави кревка plastiiki од жолта до темно кафеава боја