ma.GurusHealth.ru

Panangin (ranangin) *. На препарат кој содржи калиум аспартат и Магнезиум аспартат. Достапни во форма на таблети и капсули

Pananginum (Ranangin) *. На препарат кој содржи калиум аспартат и Магнезиум аспартат. Достапни во форма на таблети и капсули. Една таблета содржи 0.158 g калиум asparaginate (што одговара на 36,2 mg на калиум јон) и 0.14 g на магнезиум asparaginate (11,8 mg магнезиум јон) - една ампула (10 ml) кои содржат калиум asparaginata 0,452 (103.3 mg калиум јон) и asparaginate 0,4 g на магнезиум (33,7 mg ionamagniya) .Insert со срцева аритмија предизвикани главно електролитни нарушувања, првенствено gipokaliemiey.Predpolagayut дека аспартат е носител magniyai калиум јони и промовира нивното навлегување во интрацелуларен простор. Postupayav клетки се вклучени во аспартат метаболизмот. магнезиум јоните придонесе за терапевтски ефект е наведено во preparata.Preparat нарушувања на ритамот поврзани со дигиталис интоксикација лекови, со пароксизми на атријална фибрилација, вентрикуларна последните ekstrasistolii.Pri нарушувања на ритамот во комбинација со атриовентрикуларен блок, додели подготовка rekomenduetsya.Panangin не се користи во третманот на коронарна инсуфициенција ( постои доказ за намалување под влијание на нарушувања на дрога хипоксија миокарден метаболизмот поврзани со влошување на коронарните крвни Третман) и хипокалемија предизвикана од salureticheskih sredstv.Naznachayut увоз обично 1 - 2 таблети 3 пати на ден, а во потешки случаи (во кршење на коронарната циркулација, neperenosimostipreparatov дигиталис итн.) - 3 таблети 3 пати на ден. По 2 - 3 nedumenshayut дозата на 1 таблета 2 - 3 пати на ден. На релативно лесни sluchayahnaznachayut од 1 таблета 2 - 3 пати на ден. Донесена по edy.Dlya вендузи аритмии panangina решение беше инјектира, потоа разредена со содржината на 1 ампула (10 ml) во 20 - 30 ml izotonicheskogorastvora натриум хлорид или 5% раствор на гликоза и се администрира полека разредена во содржината вена 1 - 2 ампули 250 - 500 ml на изотоничен rastvoranatriya хлорид или 5% раствор на гликоза и се администрира во една капка по капка вена. Prineobhodimosti може да се додаде во раствор на ouabain или на други срцеви glikozidov.Pri примена на лекот може да гадење, вртоглавица (кога се администрира вена). Пациенти кои се жалат на вртоглавица, намалување на dozu.Preparat контраиндициран кај акутна и хронична бубрежна инсуфициенција giperkaliemii.Proizvoditsya во Унгарија.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Neframin (nephramin) *. A раствор на амино киселини за парентерална исхрана, првенствено се користи…Neframin (nephramin) *. A раствор на амино киселини за парентерална исхрана, првенствено се користи…
Vitsein (viceinum). Комбиниран препарат кој содржи 0,2 g на цистеин, глутаминска киселина и глицин…Vitsein (viceinum). Комбиниран препарат кој содржи 0,2 g на цистеин, глутаминска киселина и глицин…
Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…
Таблети "Mikroyod" обложена (Ta buletta "microiodum" obductae). Таблети,…Таблети "Mikroyod" обложена (Ta buletta "microiodum" obductae). Таблети,…
Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…
Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…
Sanasol (sanasolum). Состав: 60% од калиум хлорид, калиум цитрат, калциум глуконат и амониум хлорид…Sanasol (sanasolum). Состав: 60% од калиум хлорид, калиум цитрат, калциум глуконат и амониум хлорид…
Magurlit (magurlit) *. Гранули (розова) во серии од 2 g содржи калиум цитрат (0.794 g), натриум…Magurlit (magurlit) *. Гранули (розова) во серии од 2 g содржи калиум цитрат (0.794 g), натриум…
Калиум бромид (kalii bromidum). Синоними: калиум bromatum, калиум бромид. Безбојни или бели сјајни…Калиум бромид (kalii bromidum). Синоними: калиум bromatum, калиум бромид. Безбојни или бели сјајни…
Програми за рехабилитација во кардиологијаПрограми за рехабилитација во кардиологија
» » » Panangin (ranangin) *. На препарат кој содржи калиум аспартат и Магнезиум аспартат. Достапни во форма на таблети и капсули