ma.GurusHealth.ru

Asparkam (asparcam). Домашни лекови соодветните Pananginum. Достапни во форма на таблети кои содржат 0,175 g на калиум и магнезиум asparaginata asparaginate (односно, 36,2 mg на калиум јон и магнезиум јон, 11,8 mg) и раствор за инјектирање

Asparkam (Asparcam) .Otechestvenny препарат според pananginu.Vypuskaetsya во форма на таблети кои содржат 0,175 g калиум магнезиум asparaginatai asparaginate (односно, 36,2 mg на калиум јон и 11,8 mg ionamagniya), како и како раствор за инјектирање во ампули 5 и 10 ml, кои содржат во 1 ml од 0.045 g (45 mg) и калиум asparaginata 0.04g (40 mg) магнезиум asparaginata.Po индикации и контраиндикации за употреба не е различен од panangina.Vnutr одреди возрасен 1 - 2 таблети 3 пати на ден после edyv за 3 - 4 ned.Vnutrivenno се администрира во 10 - 20 ml на 1 - 2 пати de s за 5 dney.Soderzhimoe 1 - 2 ампули претходно разреден во 100 - 200 ml од 5% rastvoraglyukozy или стерилна вода за инјектирање. Спроведено во 25 минута kapelv. Тоа е можно за да се раствори на содржината на едно шишенце од 20 ml од 5% раствор на глукоза, или стерилна вода за инјектирање и да влезат во млаз (MLV не повеќе од 5 ppm) Обликот на производство: таблети во пакет од 50 shtuk- во ампули 5 и 10 MLV мултипли од 10 ампули. Начин на чување: во темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Таблети> (tabulettae). Тоа содржи околу 6 g на калиум водород тартарат. На воведување во…Таблети> (tabulettae). Тоа содржи околу 6 g на калиум водород тартарат. На воведување во…
Vitsein (viceinum). Комбиниран препарат кој содржи 0,2 g на цистеин, глутаминска киселина и глицин…Vitsein (viceinum). Комбиниран препарат кој содржи 0,2 g на цистеин, глутаминска киселина и глицин…
Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…
Panangin (ranangin) *. На препарат кој содржи калиум аспартат и Магнезиум аспартат. Достапни во…Panangin (ranangin) *. На препарат кој содржи калиум аспартат и Магнезиум аспартат. Достапни во…
Таблети "Mikroyod" обложена (Ta buletta "microiodum" obductae). Таблети,…Таблети "Mikroyod" обложена (Ta buletta "microiodum" obductae). Таблети,…
Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…
Lizoform (lysoformium). Сапун раствор на формалдехид. Состав: 40 делови на формалин, 40 делови на…Lizoform (lysoformium). Сапун раствор на формалдехид. Состав: 40 делови на формалин, 40 делови на…
Sanasol (sanasolum). Состав: 60% од калиум хлорид, калиум цитрат, калциум глуконат и амониум хлорид…Sanasol (sanasolum). Состав: 60% од калиум хлорид, калиум цитрат, калциум глуконат и амониум хлорид…
» » » Asparkam (asparcam). Домашни лекови соодветните Pananginum. Достапни во форма на таблети кои содржат 0,175 g на калиум и магнезиум asparaginata asparaginate (односно, 36,2 mg на калиум јон и магнезиум јон, 11,8 mg) и раствор за инјектирање