ma.GurusHealth.ru

Липостабил (липостабил) *. Комплекс подготовка продава во капсули (форте) кој содржи незаситени масни киселини (линолова, линоленска, oleinovuyu- само капсула 300mg) и 7- (б-хидроксиетил) -teofillin (50 mg по капсула), и, исто така, ампули за VNU

Липостабил (липостабил) *. Комплекс подготовка продава во капсули (форте) кој содржи незаситени масни киселини (линолова, линоленска, oleinovuyu- vkapsule вкупно 300 mg) и 7- (б-хидроксиетил) -teofillin (50 mg по капсула) atakzhe во ампули за интравенска инјекција со истиот kislotv содржина 500 mg, 4 mg пиридоксин хидрохлорид киселина nikotinovuyu2 mg-аденозин-5-монофосфат (AMP) 2 mg.Gipolipidemichesky ефект на лекот се должи на акција nenasyschennyhzhirnyh киселини (види. Linetol) и други компоненти. Во присуство на теофилин во kapsulahproizvodnogo може да придонесе антиагрегациона ефект, додека содржина во amlulah никотинска киселина и други компоненти, што хиполипидемиското акција, иако на дозата на никотинска киселина во формулацијата (2 mg по ампула) nevelika.Rekomendovan за употреба во хиперхолестеролемија и хипертриглицеридемија, атеросклероза, коронарни заболувања, церебрална и периферната циркулација, нефротски синдром и други болести поврзани со giperlipoproteinemiey.Naznachayut во возрасни 2 капсули (n џвака) 3 пати denpered оброк (со мала количина на вода). Во текот на третман 1 - 6 месеци и се администрираат bolee.V вена (полека) 10 - 20 ml (10 ml во ампула) во techenie2 - 4 недели, а потоа префрлен терапија на одржување (внатре 1 - 2kapsuly 3 пати на ден) .Preparat генерално добро се поднесува. Интравенозно се дава без понатамошно разредување. Не разредување е дозволено инјекција раствори на натриум hlorida.Vnutrimyshechnye boleznenny.Formy на производот: капсули во пакет од 50 shtuk- во ампули од 10 пакет од MLV 5 ampul.Hranenie: во на ладно, суво (капсули) локација.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Linetol (linaetholum). На дрога е изведен од ленено масло (O leum lini). Содржи мешавина од етил…Linetol (linaetholum). На дрога е изведен од ленено масло (O leum lini). Содржи мешавина од етил…
Рибино масло го намалува ризикот од рак на дојкаРибино масло го намалува ризикот од рак на дојка
Niflumic киселина (acidum nifluminicum). 2- [3- (трифлуорометил) анилино] никотинска киселина.…Niflumic киселина (acidum nifluminicum). 2- [3- (трифлуорометил) анилино] никотинска киселина.…
Hilak Форт панкреатитHilak Форт панкреатит
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Ferrum Лек (FERRUM лек) *. подготовка железо за интрамускулна и интравенска инјекција. Подготовката…Ferrum Лек (FERRUM лек) *. подготовка железо за интрамускулна и интравенска инјекција. Подготовката…
Ефект на омега-3 масни киселини на раст и развој на гастроинтестиналниот тракт (GIT)Ефект на омега-3 масни киселини на раст и развој на гастроинтестиналниот тракт (GIT)
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Essentiale Форте панкреатитис панкреасотEssentiale Форте панкреатитис панкреасот
» » » Липостабил (липостабил) *. Комплекс подготовка продава во капсули (форте) кој содржи незаситени масни киселини (линолова, линоленска, oleinovuyu- само капсула 300mg) и 7- (б-хидроксиетил) -teofillin (50 mg по капсула), и, исто така, ампули за VNU