ma.GurusHealth.ru

Linetol (linaetholum). На дрога е изведен од ленено масло (O leum lini). Содржи мешавина од етил естри на незаситени масни киселини: олеинска (15%), линолова (15%) и линоленска (околу 57%) - заситени масни содржина од 11 септември киселина

Linetol (Linaetholum) .Preparat добиени од ленено масло (O leum Lini). Smesietilovyh се состои од естери на незаситени масни киселини: олеинска (15%), линолова (15%) и линоленска (околу 57%) - nasyschennyhkislot содржина е 9 - 11% .Apply мала количина жолто мрсна мобилен течност со слабо горчлив вкус. Не е измешан со вода, којшто е во сите пропорции со алкохол етер. Густината на ,882-,887. Neboli киселински број 3.5, јод број не помалку 166.Ranee linetol назначен навнатре за превенција и третман на атеросклероза и топично за изгореници и зрачење повреда kozhi.Primenenie Linetol атеросклероза врз основа на податоците во врска со способноста на незаситени масни киселини содржина во намалување на холестеролот во крвта. големо значење во овој поглед се линолна и линоленска киселина ленено масло незаситени масни киселини, soderzhaschiesootvetstvenno два и три двојни врски (олеинска киселина lishodnu двојна врска). Овие и слични полинезаситени zhirnyekisloty (арахидонска и другите да се види. Arachidyl) играат важна улога во obmenelipidov organizme.Predlozheno условно ги комбинираат во една група наречена "витамин F".Linolenovoy и арахидонска киселини сега прикачени osobovazhnoe вредност, бидејќи тие се природни predshestvennikamiprostaglandinov (м.). Етил ленено масло естри на масни киселини во форма на лекот "Linetol"има ист ефект како киселина, но имаат подобро органолептички својства и подобро толерирани, особено за време на продолжената primenenii.Otmecheno дека некои пациенти со атеросклероза и други болести се продолжи со хиперхолестеролемија, во третманот на linetolom neskolkosnizhaetsya серумски холестерол, намалување на соодносот на холестерол / фосфолипиди, како и содржината на липопротеини и b b-глобулини, албумини ниво се зголемува. Samochuvstviebolnyh.V подобри како резултат на недоволна ефикасност во атеросклероза време linetol vposlednee веќе се користи како gipolipidemicheskogosredstva, но тоа е се користи уста за изгореници, зрачење повреди kozhii al. Третманот е отворен начин (по можност во болница), подмачкување на површината на кожата рамномерно подготовка 1 време ден ilizakrytym начин: по примена на завој semulsiey рибиното масло. Горниот слој на преливи се менува секојдневно, а долниот - 2 газа слој не се менува, но тие се натопени linetolom poverhnakladyvayut свежи и суви завој. Применуваат и 5% linetolovuyumaz (Unguentum Linaetholi 5%). Linetol дел на аеросол формулации "Vinizol". "levovinizol". "Livian" и "Lifuzol"Обликот на издавање: портокалово стаклени шишиња од 100 и 180 ml.Hranenie: во темно место. Шишенца не треба да биде ostavlyatotkrytymi избегне расипување на препаратот.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Масти во хранатаМасти во храната
Транспорт (основна) извори на етерични масла, барањата за составТранспорт (основна) извори на етерични масла, барањата за состав
Castor, кокос, пченка опис на основните суштински MacelCastor, кокос, пченка опис на основните суштински Macel
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Лен семиња (semina lini). Зрели семки и суви ленено семе (linum usitatissimum l.), За мерењеЛен семиња (semina lini). Зрели семки и суви ленено семе (linum usitatissimum l.), За мерење
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Омега-3 масни киселини може да помогне во лекувањето на ментална болестОмега-3 масни киселини може да помогне во лекувањето на ментална болест
Овие лоши транс мастиОвие лоши транс масти
Омега-3 со панкреатитисОмега-3 со панкреатитис
» » » Linetol (linaetholum). На дрога е изведен од ленено масло (O leum lini). Содржи мешавина од етил естри на незаситени масни киселини: олеинска (15%), линолова (15%) и линоленска (околу 57%) - заситени масни содржина од 11 септември киселина