ma.gurushealth.ru

Сунѓер антисептик со канамицин (srongia antiseptica cum kanamycino). Сува порозна маса на жолтеникава боја. Се состои од желатин дополнета со канамицин furatsilina сулфат, калциум хлорид

Сунѓерот антисептик да канамицин (Srongia antiseptica cum Kanamycino) На сувата маса на порозна жолтеникава боја. Се состои од желатин sdobavleniem канамицин furatsilina сулфат, калциум hlorida.Okazyvaet хемостатскиот и антимикробна deystvie.Primenyayut уста како лековита gemostaticheskogosredstva во дифузни паренхимални крварење и, како профилактички takzhekak hirurgncheskoy по основното третман на рани, третирање на инфицирани рани и запирање на крварење на dr.Dlya рана надредениот вредности парче gubkinuzhnoy (отсече парче на стерилни ножици) prizhimayutk крварење место за 1 - 2 минути. Доколку е потребно, местото на крварење prikladyvayutk нови парчиња сунѓер да се постигне gemostaza.Pri широка рани со гноен исцедок направени во првите 3 - 4 dnyaezhednevnye лигатура со промената на сунѓер, а потоа да се промени сунѓер kazhdye3 ден. Лево во рана (ако е потребно) третман сунѓер rassasyvaetsya.Mestnoe може да се комбинираат со прием antibiotikov.Forma Производство: парчиња сунѓер со тежина од 0,5 - 0,7 g prozrachnoybumage и поливинил хлорид paketah- вилици 10 во upakovke.Hranenie: суво и темно место на температура не повисока од + 25 "В.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Yodovidon (iodovidonum). Во комплексот на јод со поливинилпиролидон. Се применува како 1% раствор…Yodovidon (iodovidonum). Во комплексот на јод со поливинилпиролидон. Се применува како 1% раствор…
Желатин сунѓер (spongia gelatinosa). Претходна медицинска желатин, добиен со делумна хидролиза на…Желатин сунѓер (spongia gelatinosa). Претходна медицинска желатин, добиен со делумна хидролиза на…
Hemostatic колаген сунѓер (spongia haemostatica collagenica). Подготвено од колаген маса, 2%…Hemostatic колаген сунѓер (spongia haemostatica collagenica). Подготвено од колаген маса, 2%…
Антибиотиците на оваа група (неомицин, monomitsin, канамицин, гентамицин, тобрамицин, итн) имаат…Антибиотиците на оваа група (неомицин, monomitsin, канамицин, гентамицин, тобрамицин, итн) имаат…
Honsurid (chonsuridum). Подготовка добиени од трахеата (хиалината 'рскавица) во добиток. Бели…Honsurid (chonsuridum). Подготовка добиени од трахеата (хиалината 'рскавица) во добиток. Бели…
Lizoamidaza. (Lusoamidasa). На протеолитички ензим произведени од страна на бактериска култура од…Lizoamidaza. (Lusoamidasa). На протеолитички ензим произведени од страна на бактериска култура од…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Свеќи биолошки антисептик (suppositoria antiseptica biologica). Се состојат од сува мешавина на…Свеќи биолошки антисептик (suppositoria antiseptica biologica). Се состојат од сува мешавина на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Третман на крварење после обрежувањето обрежувањето кај момчињатаТретман на крварење после обрежувањето обрежувањето кај момчињата
» » » Сунѓер антисептик со канамицин (srongia antiseptica cum kanamycino). Сува порозна маса на жолтеникава боја. Се состои од желатин дополнета со канамицин furatsilina сулфат, калциум хлорид