ma.GurusHealth.ru

Sinkumar (syncumar) *. 3- [a- (4-нитрофенил) b-ацетил-етил] -4-oksikumarina. Синоними: asenocumarin, asenocumarol, asenosumarolum, нео-sintrom, никумалон, sinthrome, synthrome, trombostop итн

SINKUMAR (Syncumar) * 3- [a- (4-нитрофенил) -b-ацетил-етил] -4-oksikumarin.Sinonimy :. Asenocumarin, Asenocumarol, Asenosumarolum, нео-Sintrom, никумалон, Sinthrome, Synthrome, Trombostop et al. во согласност со структурата и акција во близина за да fepromaronu. Peak deystviyanastupaet по 24 - 48 часа после иницирањето на дозирање. Okazyvaetkumulyativny ефект. По прекинување на лекот врати нормалниот soderzhanieprotrombina 2 - 4-от ден. Kprimeneniyu Индикации се исти како и за други антикоагуланти nepryamogodeystviya. Доделете vnutr.Obychno 1 ден дава во доза од 0.008 - 0.016 g (8 - 16 mg ravny2 - 4 таблети од 4 mg). Во иднина, намалување на индексот на доза zavisimostiot протромбин. доза на одржување е 1 mg на do6 den.Prinimayut подготовка 1 време den.Lechenie sinkumarom запрен, постепено намалување на дозата iuvelichivaya интервали помеѓу дози. Неопходно е да се набљудуваат Jemerov, мерки на претпазливост и дека neodikumarinom третманот. Sleduetuchityvat можност за индивидуални високо chuvstvitelnostibolnyh да preparatu- во некои случаи, дури и по преземањето на 2 - 3tabletok sinkumara забележана силна намалување protrombinovogovremeni.Vozmozhnye компликации, мерки за превенција и третман, и takzheprotivopokazaniya за употреба се исти како и за други ослободување analogichnyhantikoagulyantov.Forma: апчиња за 0004 g (4 mg) и 0.002 g (2 mg) vupakovke 50 shtuk.Hranenie: листа A.Proizvoditsya во Унгарија.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Neodikumarin (neodicumarinum). Етил естер на ди- (4-oksikumarina-3) оцетна киселина или…Neodikumarin (neodicumarinum). Етил естер на ди- (4-oksikumarina-3) оцетна киселина или…
Ethosuximide (ethosuximidum). 3-етил-3-methylpyrrolidine-2,5-дион, или A-етил-a-metilsuktsinimid.…Ethosuximide (ethosuximidum). 3-етил-3-methylpyrrolidine-2,5-дион, или A-етил-a-metilsuktsinimid.…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Рамиприл (рамиприл). 1-етил - [[1-карбокси-3-фенилпропил] анил] oktagidrotsilopenta [b]…Рамиприл (рамиприл). 1-етил - [[1-карбокси-3-фенилпропил] анил] oktagidrotsilopenta [b]…
Нимодипин (нимодипин) *. 2,6-диметил-4- (3-нитрофенил) -1,4-дихидро-3,5-pyridinedicarboxylic…Нимодипин (нимодипин) *. 2,6-диметил-4- (3-нитрофенил) -1,4-дихидро-3,5-pyridinedicarboxylic…
Senade (senade) *. Синоними: seneyd, seneyda. Препарат кој содржи сена остава antraglikozidySenade (senade) *. Синоними: seneyd, seneyda. Препарат кој содржи сена остава antraglikozidy
Gliquidone (gliquidone). 1-циклохексил-3- [неколку [2- (3,4-дихидро-7-метокси-4,4-диоксо…Gliquidone (gliquidone). 1-циклохексил-3- [неколку [2- (3,4-дихидро-7-метокси-4,4-диоксо…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Setastine (setastine) *. 1 [-2 [(p-хлоро-a-метил-a-фенилбензил) окси] етил] хексахидро-1H-азепин.…Setastine (setastine) *. 1 [-2 [(p-хлоро-a-метил-a-фенилбензил) окси] етил] хексахидро-1H-азепин.…
Дантролен (дантролен) 2,4-imidazolidinedione, 1 - [[5- (4-нитрофенил) -2-фуранил] метилен] -амино…Дантролен (дантролен) 2,4-imidazolidinedione, 1 - [[5- (4-нитрофенил) -2-фуранил] метилен] -амино…
» » » Sinkumar (syncumar) *. 3- [a- (4-нитрофенил) b-ацетил-етил] -4-oksikumarina. Синоними: asenocumarin, asenocumarol, asenosumarolum, нео-sintrom, никумалон, sinthrome, synthrome, trombostop итн