ma.GurusHealth.ru

Fenilin (rhenylinum). 2 fenilindandion-1.3. Синоними: athrombon, danilone, dindevane, diophindane, emandione, hedulin, phenindionum, phenylindandionum, pindione, thromasal, thrombantin, thrombophen, trombosol, thrombotyl итн

Fenilina (Rhenylinum) .2-Fenilindandion-1,3.Sinonimy: Athrombon, Danilone, Dindevane, Diophindane, Emandione, Hedulin, Phenindionum, Phenylindandionum, Pindione, Thromasal, Thrombantin, Thrombophen, Trombosol, Thrombotyl dr.Belye и бела или крем кристали. Многу малку е растворлив во вода, малку растворлив во spirte.Otnositsya во групата на индиректни антикоагуланси. Изградба разликува од подготовките на 4-oksikumarina но pomehanizmu од близу nim- предизвикува hypoprothrombinemia поврзани со повреда на формирање на протромбин во црниот дроб, и предизвикува намалување на формирање фактори VII, IX, крв H.Svertyvanie забави само по администрација fenilinav organizm- ин витро антикоагулантниот ефект на neokazyvaet.Ponizhenie фактори на коагулација на концентрација на лекот се јавува cherez8 - 10 часа, а достигнува максимум, по 24 - 30 часа по priemafenilina.Kumulyativny ефект е посилен h тоа neodikumarina.Pokazaniya за употреба се исти како и за neodikumarina.Prinimayut vnutr.Obychno се администрира во 1 ден во дневна доза од 0,12-0,18 g на (3 - 4 поделени дози) 2 ден во дневна доза од 0,09-0,15 g, по што следи од страна на 0,03-0,06 g на ден во зависност од содржината на протромбин kroviprotrombina.Indeks се одржува на 50 - 40% .Во Повисоки дози на возрасни d e s s внатре, работа 0.05 g дневно 0,2 g.Dlya превенција на тромбоемболични компликации пропишана PA1 - 2 пати den.Lechenie fenilinom спроведени во рамките на блиску медицински nablyudeniems врзување систематски Неколку студии kroviprotrombina содржина и други фактори svertyvaniya.Pri акутна тромбоза fenilin администрираат заедно со geparinom.Vozmozhnye компликации поврзани со ефект на крв svertyvayuschiefaktory, мерки за помош за нив, и контраиндикации за primeneniyufenilina се исти како и за деривати на 4-oksikumarina.Fenilin може да предизвика алергиски реакции: дерматитис, телото povyshenietemperatury, дијареа, гадење, хепатитис, депресија krovetvoreniya.Pri третман fenilinom некои пациенти забележано okrashivanieladoney во портокалова и урина - во розова, кој е поврзан skhimicheskimi fenilina трансформации (во енол форма) и nepredstavlyaet opasnosti.Formy порака: прав и таблети 0,03 g.Hranenie: Листа A. прав - во добро затворен сад, заштитен од светло апчиња - заштитена од svetameste.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Bitiodin (bithiodinum). 3- (1-metilpiperidiliden) ди- (2-тиенил) метан цитрат: Синоними: antupex,…Bitiodin (bithiodinum). 3- (1-metilpiperidiliden) ди- (2-тиенил) метан цитрат: Синоними: antupex,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Живин amidochloride (hydrargyri amidochloridum). Синоними: amidohlornaya жива, жива седиментни…Живин amidochloride (hydrargyri amidochloridum). Синоними: amidohlornaya жива, жива седиментни…
Iodoform (iodoformium). Синоними: triyodmetan, formiltriyodid, formylum triiodatum. Мали кристали…Iodoform (iodoformium). Синоними: triyodmetan, formiltriyodid, formylum triiodatum. Мали кристали…
Benperidol (benperidolum). 1 - {- 1- [3- (p-флуоробензоил) пропил] -4-пиперидил)…Benperidol (benperidolum). 1 - {- 1- [3- (p-флуоробензоил) пропил] -4-пиперидил)…
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…
Estimal (aestimalum). 5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина: Синоними: амобарбитал, amytal. На…Estimal (aestimalum). 5-етил-5-izoamilbarbiturovaya киселина: Синоними: амобарбитал, amytal. На…
Калиум бромид (kalii bromidum). Синоними: калиум bromatum, калиум бромид. Безбојни или бели сјајни…Калиум бромид (kalii bromidum). Синоними: калиум bromatum, калиум бромид. Безбојни или бели сјајни…
Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…Strofantidina ацетат (strophanthidini asetas). Бели или бели со жолтеникава нијанса кристален прав.…
» » » Fenilin (rhenylinum). 2 fenilindandion-1.3. Синоними: athrombon, danilone, dindevane, diophindane, emandione, hedulin, phenindionum, phenylindandionum, pindione, thromasal, thrombantin, thrombophen, trombosol, thrombotyl итн