ma.GurusHealth.ru

Fepromaron (rhepromaronum). 3-а-фенил-б-4-propioniletil oksikumarina. Бела или бела со малку kremovatym без мирис кристален прав

FEPROMARON (Rhepromaronum) .3-a-фенил-б-4-propioniletil oksikumarin.Bely или бел до слабо kremovatam kristallicheskiyporoshok без мирис. Практично нерастворлив во вода, малку rastvorimv spirte.Podobno neodikumarina дериват е 4-oksikumarina, nosoderzhit 4-он oksikumarinovuyu gruppu.Po механизам на дејство, исто така, се однесува на антагонисти на витамин K.Narushaet синтеза на протромбин, proconvertin, фактори IX и H.Fepromaron има долга антикоагулантна акција .Obladaet кумулативен ефект. Тој е поактивен од neodikumarin, и назначен помал dozah.Pokazaniya за употреба, контраиндикации, мерки и predostorozhnostitakie исто како и за neodikumarina.Naznachayut дрога внатре. Дозите се избрани поединечно. Nachalnayadoza е 0.5 mg по 1 кг телесна тежина на пациентот, односно 30 - .. 50 mg (0,03 - 0.05g) .Podderzhivayuschie доза од 0.01 - точност од 0,005 g (10 - 5 mg) преку denili ден во зависност од содржината на протромбин во krovipodderzhivayuschaya дозата може да се зголеми или umenshena.Forma производот: таблети од 0,01 g на пакет од 20 shtuk.Hranenie: листа А во темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Metindion (methindionum). 2 2- метиламино etilindandiona 1,3 хидрохлорид. Бела или бела со…Metindion (methindionum). 2 2- метиламино etilindandiona 1,3 хидрохлорид. Бела или бела со…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…
Флуоксетин (fluoxetine) *. Ђn- метил-S-фенил-3- (p-три-флуорометил) phenoxypropylamino хидрохлорид.…Флуоксетин (fluoxetine) *. Ђn- метил-S-фенил-3- (p-три-флуорометил) phenoxypropylamino хидрохлорид.…
Gliquidone (gliquidone). 1-циклохексил-3- [неколку [2- (3,4-дихидро-7-метокси-4,4-диоксо…Gliquidone (gliquidone). 1-циклохексил-3- [неколку [2- (3,4-дихидро-7-метокси-4,4-диоксо…
Benperidol (benperidolum). 1 - {- 1- [3- (p-флуоробензоил) пропил] -4-пиперидил)…Benperidol (benperidolum). 1 - {- 1- [3- (p-флуоробензоил) пропил] -4-пиперидил)…
Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…Pentoksil (rentoxylum). 4-метил-5-oksimetiluratcila. На бел кристален прав со слабо мирис на…
Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…
» » » Fepromaron (rhepromaronum). 3-а-фенил-б-4-propioniletil oksikumarina. Бела или бела со малку kremovatym без мирис кристален прав