ma.GurusHealth.ru

Oraza (orazum). На препарат кој содржи комплекс од amylolytic и протеолитички ензими добиени од културата на габа Aspergillus oryzae. Аморфни прав од светло жолта до темно жолта боја и мирис

Oraz (Orazum) .Preparat содржи комплекс на amylolytic и протеолитички ензими кои произлегуваат од габа култура Aspergillus oryzae.Amorfny прав од светло жолта до темно жолта sospetsificheskim мирис. Растворлив во вода и во изотоничен rastvorenatriya hlorida.Dlya медицинска употреба произведени во форма granul.Granuly Oraz (Granulae Orazi) - зрна на неправилна форма, светло-кафеава tsveta.Oraza содржи амилаза, малтаза, протеаза и липаза за да се олесни варењето на хранливи материи. Не razrushaetsyav гастричниот сок, останува активен во kishechnike.Primenyayut со дигестивни нарушувања кои се јавуваат со депресија функцијата на дигестивниот жлезди, а кога anatsidnyh gipatsidnyh гастритис, пептичен улкус хронична gepatoholetsistite- zheludkas намалена секреција, субакутна и хроничен панкреатит snarushennoy екскреторна функција, хронична спастична колитис со тенденција zaporam.Prinimayut до 1/2 - 1 лажичка гранули Oraz 3 пати на ден (за време или после оброк). Лажичка содржи 2 g на гранули chtosootvetstvuet 0.2g третман orazy.Dlitelnost е обично 2 - 4 недели. Доколку е потребно, се разбира, може да се прошири или повремено povtoryat.U поединечни пациенти кои страдаат од дијареа може usilenieponosa. Во такви случаи, дозата треба да се намали или укине priempreparata.Forma порака: гранули во тегли од 100 g на чување: Да се ​​чува на ладно и суво место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Polibiolin (polybiolinum). На дрога, кои произлегуваат од донатор, и retroplatsentarnoy…Polibiolin (polybiolinum). На дрога, кои произлегуваат од донатор, и retroplatsentarnoy…
Solizim (solizymum). Ензим (lipolytic) подготовка добиени од културата renicillium solitum a.…Solizim (solizymum). Ензим (lipolytic) подготовка добиени од културата renicillium solitum a.…
Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…
Adonizid сува (adonisidum siccum). Аморфен прав е кафеаво-жолта боја, горчлив вкус. Лесно…Adonizid сува (adonisidum siccum). Аморфен прав е кафеаво-жолта боја, горчлив вкус. Лесно…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…
Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…
Lipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта бојаLipamid (lipamidum). Липоична киселина амид. Кристален прав од светло жолта боја
Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…Difezil (diphezylum). N- (б-феноксиетил) -N, N-диметил-N- (2-хидрокси-3-ацетил-5-хлоробензил)…
Aevitum (aevitum). Раствор во масло, кој содржи 1 ml на ретинол ацетат (витамин А) 35 mg (околу…Aevitum (aevitum). Раствор во масло, кој содржи 1 ml на ретинол ацетат (витамин А) 35 mg (околу…
» » » Oraza (orazum). На препарат кој содржи комплекс од amylolytic и протеолитички ензими добиени од културата на габа Aspergillus oryzae. Аморфни прав од светло жолта до темно жолта боја и мирис