ma.GurusHealth.ru

Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична казна во прав сива или жолта боја, со карактеристичен мирис

Панкреатин (Rancreatinum) .Fermentny подготовка на pancreases од заклани skota.Amorfny прав ред сивкава или жолто skharakternym мирис. Малку растворлив во vode.Soderzhit главно трипсин и амилаза. Трипсин се прилепува протеини во tonkoykishke и амилаза hydrolyzes во krahmal.Primenyayut ahilii, хроничен панкреатит со nedostatochnoyfunktsiey панкреасот, дигестивни нарушувања кога се поврзани со болести на црниот дроб и панкреасот, anatsidnomi gipatsidnyh гастритис, хронична enterokolitah.Naznachayut навнатре во форма на прав или таблети 3 - 4 пати den.Poroshok земени пред јадење и да се полее со алкален раствор (borzhomi или натриум хидроген карбонат) таблети земени за време на јадење или веднаш по тоа Не raskusyvaya.Dlya возрасни панкреатин единечна доза е 0.5 - 1.0 g дневна доза во 4 g.Detyam возраст од 1 панкреатин прав мандатор po0,1 - 0.15 g, 2 години - 0.2 g 3 - s 4 - 0,25 g, 5 - 6 години - 0,3 g од 7 - 9 години - 0,4 g, 10 - 14 години - 0,5 g прием. Vtabletkah дрога дава на деца на следниве дози: возраста 6 - 7 години1 таблета (0.25 g), 8 - 9 години 1 - 2 таблети (0.25 - 0.5 g), 10 - 14 години на возраст од 2 таблети (0, 5 g) третман .Kurs е помеѓу 4 - 6 недели до 2 - 3 месеци и bolee.Preparat генерално добро се поднесува, но може да nablyudatsyaallergicheskie reaktsii.Formy на производот: прав и таблети, растворлив во цревата, од 0.25 g (Tabulettae Pancreatini 0 25 enterosolubiles) во прозорецот bankahoranzhevogo 60 shtuk.Hranenie: на ладно и суво место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Oraza (orazum). На препарат кој содржи комплекс од amylolytic и протеолитички ензими добиени од…Oraza (orazum). На препарат кој содржи комплекс од amylolytic и протеолитички ензими добиени од…
Solizim (solizymum). Ензим (lipolytic) подготовка добиени од културата renicillium solitum a.…Solizim (solizymum). Ензим (lipolytic) подготовка добиени од културата renicillium solitum a.…
Galaskorbin (galascorbinum). комплекс соединение на натриум соли на аскорбинска и Галските…Galaskorbin (galascorbinum). комплекс соединение на натриум соли на аскорбинска и Галските…
Таблети (tabulettae obductae). Таблети, обложени бела, лиофилизирана екстракт на црниот дроб содржи…Таблети (tabulettae obductae). Таблети, обложени бела, лиофилизирана екстракт на црниот дроб содржи…
Пепсин (rersinum). Пепсин е една од главните протеолитички ензими на дигестивниот тракт. Се…Пепсин (rersinum). Пепсин е една од главните протеолитички ензими на дигестивниот тракт. Се…
Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…Bromkamfora (bromcamphora). Синоними: камфор бромид, camphora monobromata. Безбојни кристали или…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Digestal (digestal) *. Дражеј содржат панкреатин (200 mg), жолчката екстракт добиток (25 mg),…Digestal (digestal) *. Дражеј содржат панкреатин (200 mg), жолчката екстракт добиток (25 mg),…
Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…Lofenal (lophenalum). Пара-[бис- (б-хлороетил) амино] фенилацетил-D, L-фенилаланин. Бел кристален…
Pankurmen (rancurmen) *. Дражеј (зелена) кои содржат панкреатин со амилаза активност на најмалку…Pankurmen (rancurmen) *. Дражеј (зелена) кои содржат панкреатин со амилаза активност на најмалку…
» » » Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична казна во прав сива или жолта боја, со карактеристичен мирис