ma.GurusHealth.ru

Karipazina (saripazinum) износот на протеолитички ензим добиени од сушени млечниот сок од папаја или папаја (sarisa raraua l.), За мерење. Папаја (sariasaseae)

Karipazina (Saripazinum) Количина на протеолитички ензими кои произлегуваат од папаја сок vysushennogomlechnogo или папаја (Sarisa raraua L.), за мерење. папаја (Sariasaseae) .Bely liofilizipovanny обоен со жолта прав растворлив во iliporistaya massa.Legko vode.Soderzhit ензими: папаин, chymopapain (А и Б), peptidases (А и Б) .Proteoliticheskaya активност се изразува во единици (гној). На 1 mg производ содржи најмалку 3,5 PE.Karipazin се прилепува некротичното ткиво razzhizhaetvyazky тајна ексудат. Затвори од дејството на трипсин ihimotripsinu.Primenyayut изгореници (IIIa степен) за забрзување и за прочистување ottorzheniyastrupev гранулирање рани на гноен nekroticheskihmass.Primenyayut локално во форма на 0,5% - 1% или 2% раствор (во зависност од дебелината на кората). Растворот е подготвен директно peredupotrebleniem 0,5% раствор новокаина izotonicheskomrastvore или натриум хлорид. Платно навлажнета со дрога се применува на површината на изгореници, запечатени водоотпорен завој кои се менуваат еден време на ден, или 1 пат во 2 дена додека отстранување на etomotsloivshiesya некротичното ткиво. Во текот на третманот од 4 до 12 Dnei.pri апликација karipazina можна реакција allergichesiie. Vetih случаи desensibiliziruyuschuyu terapiyu.Forma на производот: 100 mg (PE 350) во херметички ukuporennyhflakonah.Hranenie: суво, темно место на 4 C. погоре temperaturene
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Oraza (orazum). На препарат кој содржи комплекс од amylolytic и протеолитички ензими добиени од…Oraza (orazum). На препарат кој содржи комплекс од amylolytic и протеолитички ензими добиени од…
EtOH (aethonium). 1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум дихлорид. На бел…EtOH (aethonium). 1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум дихлорид. На бел…
Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…
Фармакотерапијата со лезии на нервниот систем во osteochondrosis. лумбалниот 'рбет…Фармакотерапијата со лезии на нервниот систем во osteochondrosis. лумбалниот 'рбет…
Lizoamidaza. (Lusoamidasa). На протеолитички ензим произведени од страна на бактериска култура од…Lizoamidaza. (Lusoamidasa). На протеолитички ензим произведени од страна на бактериска култура од…
Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…
Пепсин (rersinum). Пепсин е една од главните протеолитички ензими на дигестивниот тракт. Се…Пепсин (rersinum). Пепсин е една од главните протеолитички ензими на дигестивниот тракт. Се…
Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Dezaminooksitotsina (desaminooxytocinum). Синоними: sandopart, demoxytocin, demoxytocinum,…Dezaminooksitotsina (desaminooxytocinum). Синоними: sandopart, demoxytocin, demoxytocinum,…
» » » Karipazina (saripazinum) износот на протеолитички ензим добиени од сушени млечниот сок од папаја или папаја (sarisa raraua l.), За мерење. Папаја (sariasaseae)