ma.GurusHealth.ru

Lizoamidaza. (Lusoamidasa). На протеолитички ензим произведени од страна на бактериска култура од семејството rseudomonodaceae

LIZOAMIDAZA. (Lusoamidasa) .Proteolitichesky ензим произведени од семејството bakterialnoykulturoy Rseudomonodaceae.Liofilizirovanny прав или порозна маса skorichnevym сивата боја. Малку растворлив во vode.Aktivnost дрога е изразена во протеолитички единици (гној). 1 mg од препаратот содржи не помалку од 0,7, исто така, PE.Lizoamidaza bacteriolytic deystvie.Bakterioliticheskaya (литички) активност е изразена во двете протеолитички подготовка LE.Lizoamidaza sposobstvuetochischeniyu рани од некротични маси, забрзување obrazovaniyasvezhih гранулација и подобрување на условите за рана ran.Kak bacteriolytic значи дрога способен razrushatkletochnye ѕид на грам-позитивни бактерии: Staphylococcus, Streptococcus, Corynebacterium, и менингококи и gonococci dr.Primenyayut во vzro slyhom за лекување на гнојни рани и изгореници, за прочистување на гноен-некротични маси, забрзување на гранулација и исцелување sozdaniyasvezhih. Доделете pyo-инфламаторни заболувања на кожата (фоликулитис, фурункулоза и drugieformy pyoderma), кога маститис и ендометритис, zabolevaniiparodonta, стоматитис, пулпит, периодонтитис, остеомиелитис, болести на оралната мукоза, итн, и третирање на ангина и takzhedlya приспособување локално nosoglotki.Primenyayut како решенија во 0,01 М натриум fosfatnombufere (pH 8,0) во концентрации од 5 ng (50 LE) во 1 ml- PE 10 (100 LU) во 1 ml- PE 25 (250 LU) во 1 ml.Pri присуство на гноен рани, хронични инфламаторни zabolevaniykozhi, маститис и изгореници, ќе се применуваат Апликација ii lizoamidazy.Predvaritelno произведе заздравувањето на третман, а потоа и раствор obilnosmachivayut lizoamidazy nakladyvayutih газа и областа на раната под облекување водоотпорен. промена сушење Povyazkupo најмалку 1 - 2 пати на ден. Во зависност од видот на големината на засегнатите површина. sostavlyaet250 дневна доза - 500 ЈП (2500 - 5000 LE) и може да bytuvelichena ако е потребно. Во текот на третманот на гнојни рани 7 - 10 дена, изгореници 6 - 7 Dnei.pri tamponing длабоки рани или салфетки porolonovymigubkami изобилно lizoamidazoy навлажнета, лабаво исполнет ranevoyhod. Со помош на крпа или сунѓер irrigator smachivayut4 - 5 пати на ден. Салфетка менува на секои 3 - 4 dnya.Sutochnaya доза е 100 - 150 ЈП (1000 - 1500 LU) .Ако ehndometritah врши наводнување lizoamidazoy 1 - 2 пати на ден. Дневната доза е 150-400 PE (1500-4000 LU) .Kurs третман на 5 до 7 dney.V стоматолошка пракса користени апликации и poloskaniyapolosti орален препарат. Плакнења да произведе 2 пати на ден vtechenie 10 минути, со користење на 50 - 60 ml (100 - 300 PE 1000-- 3000 LU) раствор. Во текот на третманот е 5 - 7 dney.Pered Апликација мукоза третирани со натриум fosfatnymbufernym раствор. Апликации врши за 30 - 60 min-zavremya тампони постапка се промени 4 - 5 raz.Pri приспособување назофаринксот се користи rastvoromlizoamidazy примена на назалната мукоза за 10 минути изолатор 1 ден. На дневна доза од 5 - 20 PE (50 - 200 LU). lecheniya2 стапка - 3 dnya.Pri lizoamidazy апликација може да се чувствуваат legkogozhzheniya кој се протега samostoyatelno.Forma производот: во лиофилизирана форма на ЈП 50 и menee500 LU или СТП 100 и не помалку од 1000 LUs во ампули, и 10, 000 и ЈП и помалку од 100 000 LU во стаклени шишиња. Со preparatuprilagaeteya фосфатен пуфер раствор (0,01 mol / l) во 10 ml ampulahpo или во шишиња од 450 ml, со цел да rastvoreniyalizoamidazy.Hranenie: суво, темно место на temperaturene погоре + 10 "В.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Solizim (solizymum). Ензим (lipolytic) подготовка добиени од културата renicillium solitum a.…Solizim (solizymum). Ензим (lipolytic) подготовка добиени од културата renicillium solitum a.…
Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…
Profezim (rrofezimum). Протеолитички ензим подготовка (protosubtilin), која е комплекс од протеази…Profezim (rrofezimum). Протеолитички ензим подготовка (protosubtilin), која е комплекс од протеази…
Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Пепсин (rersinum). Пепсин е една од главните протеолитички ензими на дигестивниот тракт. Се…Пепсин (rersinum). Пепсин е една од главните протеолитички ензими на дигестивниот тракт. Се…
Oleandomycin фосфат (oleandomycini phosphas). Oleandomycin е антибиотик произведени од страна на…Oleandomycin фосфат (oleandomycini phosphas). Oleandomycin е антибиотик произведени од страна на…
Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…
Lekozim (lesozim) *. изготвување на протеолитички добиени (како и karipazina) од латекс од папаја…Lekozim (lesozim) *. изготвување на протеолитички добиени (како и karipazina) од латекс од папаја…
» » » Lizoamidaza. (Lusoamidasa). На протеолитички ензим произведени од страна на бактериска култура од семејството rseudomonodaceae