ma.GurusHealth.ru

Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа Aspergillus terrisola. Порозната маса или во прав бели или бели со жолтеникава нијанса

Terrilitina (Terrilytinum) .Preparat протеолитички акција, да се биде од витално значење производ мувла габа Aspergillus terrisola.Poristaya маса или во прав на бела или бела боја со zheltovatymottenkom. Лесно растворлив во вода и изотоничен rastvorenatriya хлорид растворлив во 0,25% раствор на новокаина. Практично нерастворлив во spirte- pH на 1% воден раствор од 4,6 - 6,5.Legko неактивиран под влијание на киселини и подготовка schelochey.Aktivnost изразени во протеолитички единици (PU) -1 mg на лекот мора да содржи не помалку од 2 PE.Primenyayut terrilitina како himopsinu- за третман на гнојна рани, изгореници, трофични чиреви, чирови од притисок, инфламаторно на дишните патишта zabolevaniyverhnih (трахеит, бронхитис, пневмонија, бронхиектаза, апсцес на белите дробови и други болести кои се придружени со акумулација на дебела слатка ексудат ) .На третман на гнојна рани, изгореници, bedsores terrilitina primenyayutmestno како раствор кој содржи 1 ml на 40 - 50 PE. Soderzhimoeodnogo ампулата (PE 200) е растворен во 4 - 5 ml од вода за инекција или изотоничен раствор на натриум хлорид, или 0,25% раствор новокаина навлажнет салфетка е да се примени на раната и покриени со водоотпорен завој. Преклопете го промени 1 на ден. Priglubokih изгореници и други лезии со големи подготовка kolichestvomnekroticheskih ткиво се користи во форма на прашоци, zatemnakladyvayut салфетка малку навлажнета изотоничен rastvoromnatriya хлорид или 0,25% раствор на новокаина. Nakladyvayutvlagonepronitsaemuyu во завој. Преклопете промени 1 пат во 1 - 2 дена, додека отстранување на некротични otsloivshiesya содржината tkani.Dlya вдишување на ампулата се растворени во 5 - 8 ml вода, изотоничен раствор на натриум хлорид, и се користи во videaerozolya обично 2 ml на инхалација (до 5 ml). Ingalyatsiiproizvodyat 1 - 2 пати на ден текот на лекувањето 3 - 5 дена. Vozmozhnypobochnye феномен како при аплицирање himopsina.Protivopokazaniya см Tripsin.Forma Производство :. Херметички ограничени ампули soderzhaniem200 ЈП во flakone.Hranenie: Листа Б. суво и темно место pritemperature не над 4 `В. Terridekaza (Terridecasum). Adduct terrilitinak poliglyukinu.Poristaya маса или оксидира бела лиофилизиран прашок (szheltovatym боја) tsveta.Primenyayut топично за третман на гноен рани. Применува на ranutonkim слој или навлажнет марамчиња раствор preparata.Forma ослободување: во ампули кои содржат 100 PE. Rastvoryayutv изотоничен раствор на натриум хлорид или раствор на 0,25% novokaina.Vozmozhny локална алергиска reaktsii.Hranenie: Листа Б. Во темно место на temperaturene над 10 `C
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Oraza (orazum). На препарат кој содржи комплекс од amylolytic и протеолитички ензими добиени од…Oraza (orazum). На препарат кој содржи комплекс од amylolytic и протеолитички ензими добиени од…
Polibiolin (polybiolinum). На дрога, кои произлегуваат од донатор, и retroplatsentarnoy…Polibiolin (polybiolinum). На дрога, кои произлегуваат од донатор, и retroplatsentarnoy…
EtOH (aethonium). 1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум дихлорид. На бел…EtOH (aethonium). 1,2-етилен-бис- (N-диметил-karbdetsiloksimetil) амониум дихлорид. На бел…
Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…Leucogen (leucogenum). 2- (a-фенил-a-karbetoksimetil) тиазолидин-4-карбоксилна киселина. Бела или…
Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…
Honsurid (chonsuridum). Подготовка добиени од трахеата (хиалината 'рскавица) во добиток. Бели…Honsurid (chonsuridum). Подготовка добиени од трахеата (хиалината 'рскавица) во добиток. Бели…
Epithalamin (epytalaminum). На препарат кој содржи комплекс од полипептид фракции одделени од…Epithalamin (epytalaminum). На препарат кој содржи комплекс од полипептид фракции одделени од…
Ribonuklea3a (аморфен) (ribonucleasum amorphum). подготовка ензим добиени од панкреасот на добиток.…Ribonuklea3a (аморфен) (ribonucleasum amorphum). подготовка ензим добиени од панкреасот на добиток.…
Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…Asperaza (asperasa). Протеолитички ензим подготовка. Аморфна во прав на светло-кафена нијанса со…
Novoimanin (novoimaninum). Антибактериски подготовка добиени од растението Hypericum perforatum…Novoimanin (novoimaninum). Антибактериски подготовка добиени од растението Hypericum perforatum…
» » » Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа Aspergillus terrisola. Порозната маса или во прав бели или бели со жолтеникава нијанса