ma.GurusHealth.ru

Химотрипсин кристален (chymotrypsinum crystallisatum). Химотрипсин е протеолитички ензим произведува во панкреасот на цицачи. За медицински апликации се добиени од панкреасот на добиток

Кристална химотрипсин (Chymotrypsinum crystallisatum) .Himotripsin е протеолитички ензим obrazuyuschimsyav панкреасот кај цицачите. За медицински primeneniyaego од панкреасот на добиток. Во sokepodzheludochnoy жлезди содржани во неактивна состојба во videhimotrepsinogena (chymotrypsinogen А и Б) кој aktiviruetsyapod влијание на трипсин, chymotrypsinogen A од се формира ryadform: a, b, g, S и p химотрипсин и chymotrypsinogen Б од химотрипсин Б. Сите форми химотрипсин блиски во fermentativnymsvoystvam, но различни активности. Практично значење vkachestve лек во моментов има-himoA href ="drug1033.htm"> трипсин, кој е достапен под името "кристален химотрипсин".А-химотрипсин е протеин со релативна molekulyarnoymassoy од 21 600-27 000 се однесува на група на протеолитички fermentov.Podobno трипсин hydrolyzes протеини и peptones obrazovaniemotnositelno со ниска молекуларна пептиди. Од трипсин назначен со тоа, што се прилепува главно обврзници формирана ostatkamiaromaticheskih амино киселини (тирозин, триптофан, фенилаланин, метионин) Во одредени случаи, химотрипсин gidrolizbelka произведува подлабоко од трипсин. Таа се разликува од трипсин со фактот дека vyzyvaetsvertyvanie млеко. Поотпорни од трипсин, и побавно inaktiviruetsya.Himotripsin кристална снегулка е светол бел прав. Растворлив во вода и во изотоничен rastvorenatriya hlorida- pH од 0,2% воден раствор од 4.5 - 6.5. Во суви videstoek- водени раствори се брзо неактивиран, особено privysokoy temperature.Primenenie химотрипсин (како трипсин) во медицинска praktikeosnovano на специфични способност да се прилепи на mestnomvozdeystvii некротичното ткиво и фибрин формирање разредена слатка тајни и ексудати, додека vnutrimyshechnomvvedenii да се има анти-воспалителни deystvie.Pokazaniya апликација, примена методи, дозирање, контраиндикации и можните компликации се исти како и за tripsinakristallicheskogo.Krome цел himot ipsin intrakapsulyarnoyekstraktsii katarakty.Forma се користат во производството: во херметички запечатени ампули или ампули кои содржат 0,005 g (5 mg) и 0.01 g (10 mg) himotripsinakristallicheskogo.Hranenie: во темно место на температура од 10 'C. nevyshe
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Таблети "Holenzim" (tabulettae "cholenzynum" obductae). Таблети, обложени бела…Таблети "Holenzim" (tabulettae "cholenzynum" obductae). Таблети, обложени бела…
Хистологија на панкреасотХистологија на панкреасот
Лепак (лепак) отитис медиа почесто се јавува по акутен или хроничен гноен отитис медиа. Неефикасно…Лепак (лепак) отитис медиа почесто се јавува по акутен или хроничен гноен отитис медиа. Неефикасно…
Карактеристики на панкреасотКарактеристики на панкреасот
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Анатомија, снабдување со крв и инервација на панкреасотАнатомија, снабдување со крв и инервација на панкреасот
Структурата на гастрин. Физиологија на секреција на панкреасотСтруктурата на гастрин. Физиологија на секреција на панкреасот
Како лекови, производи се широко се користи, обезбедување насочен ефект на ензимски процеси на…Како лекови, производи се широко се користи, обезбедување насочен ефект на ензимски процеси на…
Трипсин (trypsinum). Ендогени протеолитички ензим razryvayushy пептидни врски во молекулата на…Трипсин (trypsinum). Ендогени протеолитички ензим razryvayushy пептидни врски во молекулата на…
» » » Химотрипсин кристален (chymotrypsinum crystallisatum). Химотрипсин е протеолитички ензим произведува во панкреасот на цицачи. За медицински апликации се добиени од панкреасот на добиток