ma.gurushealth.ru

Филмот "oblekol" (membranula "oblecolum"). Плочките со додавање на колаген (1: 100) на морето buckthorn масло. Се применува уста за лекување на рани

фИЛМ "OBLEKOL"(Membranula "Oblecolum") .Plastiny со додавање на колаген (1: 100) oblepihovogo.Primenyayut масло уста за лекување на рани. Пред ochischayutranevuyu површина асептично отстранети од polietilenovogopaketa филм, се сече на филмот на големината на површината на раната, се става во стерилен изотоничен раствор на натриум hloridaili furatsilina и се применува на површината на раната, стерилна газа или zakryvsverhu nakleykoy.Povyazku менува на секои 2 - 3 дена. Во текот на третманот - од 3 до 15applikatsiy.Plenku не се користат во тешки крварења и богата ослободување на gnoynomotdelyaemom rany.Forma: плоча (филм) 5x5 или 10x10 см vpolietilenovyh paketah.Hranenie: на суво, ладно и темно место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Hemostatic колаген сунѓер (spongia haemostatica collagenica). Подготвено од колаген маса, 2%…Hemostatic колаген сунѓер (spongia haemostatica collagenica). Подготвено од колаген маса, 2%…
Sintomitsina (synthomycinum). D, L трео пар нитрофенил 1 2 dihloratsetilamino 1,3-пропандиол. На…Sintomitsina (synthomycinum). D, L трео пар нитрофенил 1 2 dihloratsetilamino 1,3-пропандиол. На…
Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино…Ekteritsid (ectericidum). На препарат кој содржи растворливи во вода, оксидација производи, рибино…
Ronidaza (ronidazum). подготовка хијалуронидаза за надворешна апликација. Добиени од тестисите на…Ronidaza (ronidazum). подготовка хијалуронидаза за надворешна апликација. Добиени од тестисите на…
Honsurid (chonsuridum). Подготовка добиени од трахеата (хиалината 'рскавица) во добиток. Бели…Honsurid (chonsuridum). Подготовка добиени од трахеата (хиалината 'рскавица) во добиток. Бели…
Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…Terrilitina (terrilytinum). протеолитички акција подготовка, која отпадните производи на калап габа…
Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…Atsemin (aceminum). натриумова сол на e-atsetilaminokapronovoy киселина. Синоними: plastenan,…
Olimetin (0limetinum). Комплекс препарат кој содржи 1 g од пеперминт масло 0.017 g, терпентин масло…Olimetin (0limetinum). Комплекс препарат кој содржи 1 g од пеперминт масло 0.017 g, терпентин масло…
Aekol (aesolum). Комплекс препарат кој содржи 100 ml на мрсна раствор од 1.04 g ретинол ацетат,…Aekol (aesolum). Комплекс препарат кој содржи 100 ml на мрсна раствор од 1.04 g ретинол ацетат,…
Olazol (olasolum). Комбиниран аеросол формулација, која се состои од морето buckthorn масло,…Olazol (olasolum). Комбиниран аеросол формулација, која се состои од морето buckthorn масло,…
» » » Филмот "oblekol" (membranula "oblecolum"). Плочките со додавање на колаген (1: 100) на морето buckthorn масло. Се применува уста за лекување на рани