ma.gurushealth.ru

Olazol (olasolum). Комбиниран аеросол формулација, која се состои од морето buckthorn масло, хлорамфеникол, бензокаин, борна киселина, средства за врзување. На дрога е под притисок во контејнерот со мерен ustroystvom- при излез на цилиндарот на сликата

Olazol аеросол формулација (Olasolum) .Kombinirovanny, која се состои од морето buckthorn масло, хлорамфеникол, бензокаин, борна киселина, средства за врзување. Лекот е под притисок во садот со мерен ustroystvom- на излезот на садот е формирана од жолта пена (со малку портокалова нијанса) tsveta.Primenyayut како средство за забрзување на заздравувањето на раните кај изгореници, инфицирани рани, трофички чирови, zkzemah, чистење на zudyaschihdermatozah.Posle раната површина гној и некротични massnanosyat olazol дневно или секој втор ден постапување во отворена Рани гори 1 - 4 Раза den.Dlya во добивање униформа слој на пена цилиндар темелно потресен, отстрани за безбедност шефот ku, носат работа golovkui со притискање на вентил, дистрибуирање, пена на ослободување на раната poverhnosti.Forma: во аеросол контејнери од 60 или 120 ml.Hranenie: на температура над 15 C подалеку од оган, уреди за греење и директна сончева светлина. На балонот треба да oberegatot штрајкови.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Sintomitsina (synthomycinum). D, L трео пар нитрофенил 1 2 dihloratsetilamino 1,3-пропандиол. На…Sintomitsina (synthomycinum). D, L трео пар нитрофенил 1 2 dihloratsetilamino 1,3-пропандиол. На…
Аеросол "propomizol" (aerosolum "rropomisolum"). Интегрирано aerozolnvy пакет…Аеросол "propomizol" (aerosolum "rropomisolum"). Интегрирано aerozolnvy пакет…
Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…Tsigerol (sugerolum). 4,8 (+) dl-2-циклохексил-5,9-dimetilkaprinovaya киселина. Транспарентен мрсна…
Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…Di0ksikol (dioxycolum). Комбиниран препарат како маст (unguentum), се состои во 1OO g dioksidina 1…
Anestezin (anaesthesinum). Етил пара-аминобензоична киселина. Синоними: бензокаин, aethylis…Anestezin (anaesthesinum). Етил пара-аминобензоична киселина. Синоними: бензокаин, aethylis…
Морето buckthorn нафта во колитисМорето buckthorn нафта во колитис
Aekol (aesolum). Комплекс препарат кој содржи 100 ml на мрсна раствор од 1.04 g ретинол ацетат,…Aekol (aesolum). Комплекс препарат кој содржи 100 ml на мрсна раствор од 1.04 g ретинол ацетат,…
Болести лицето, устата и вилицата. Исправка на ДИКБолести лицето, устата и вилицата. Исправка на ДИК
Flomax (verodual) *. Комбиниран аеросол формулација која содржи фенотерол b2-adrenoagonists…Flomax (verodual) *. Комбиниран аеросол формулација која содржи фенотерол b2-adrenoagonists…
» » » Olazol (olasolum). Комбиниран аеросол формулација, која се состои од морето buckthorn масло, хлорамфеникол, бензокаин, борна киселина, средства за врзување. На дрога е под притисок во контејнерот со мерен ustroystvom- при излез на цилиндарот на сликата