ma.GurusHealth.ru

Essentiale (Essentiale) *. Препарат кој содржи комплекс "суштинска" (задолжително) фосфолипиди diglitserinovye естери holinfosfornoy киселина и незаситени масни киселини :. линоленска киселина (околу 70%), линоленска, итн (видиEssentiale (Essentiale) *. Комплексот препарат кој содржи "од суштинско значење" (Задолжително) фосфолипиди - естери diglitserinovye holinfosfornoy киселина inenasyschennye масни киселини: линолинска (70%), итн linolenovuyui (sm.Linetol), заедно со витамини: пиридоксин, цијанокобаламин, никотинамид, пантотенска kislotoy.Vypuskaetsya капацитет во ампули 5 и 10 ml. soderzhaschihsootvetstvenno 250 и 1000 mg "од суштинско значење" фосфолипиди U5 2.5 mg пиридоксин хидрохлорид, 10 и 15 mcg на цијанокобаламин, 25 и 100 mg никотинамид, и 1,5 и 3 mg на натриум пантотенат, како и капсули кои содржат 175 mg на "од суштинско значење" фосфолипиди, 3 mg на тиамин, 3 mg на рибофлавин, 3 mg на пиридоксин хидрохлорид, 3 mg на цијанокобаламин, 15 mg на никотинамид и 3.3 mg од-tokoferolaatsetata.Primenyayut хроничен хепатитис, дистрофија и tsirrozepecheni, токсични оштетување на црниот дроб, оштетување на црниот дроб, дијабетес svyazannyhs, алкохолизам и други. На дрога се намалува жолтица, црниот дроб uluchshaetfunktsiyu, за ензимски процеси, biohimicheskiepokazateli (зголемена аминотрансфераза активност) mikrotsirkulyatsiyu.Terapevticheskogo ефект во акутен вирусен хепатит не otmecheno.Primenenie n Reparata има позитивен ефект на липидните параметри и spektrplazmy крв липидна пероксидација во bolnyhs исхемичен serdtsa.Naznachayut во 2 капсули 3 пати на ден. Во акутна sluchayahvvodyat интравенски (раствор на глукоза), 2 - 4 ml ампула PA5 или 1 - 2 ампули од 10 ml на ден. Во исто време, можете да naznachatpreparat внатре. Во текот на третман трае во просек 20 dney.Imeyutsya податоци интравенозна апликација Essentiale пациенти vkompleksnoy терапија psoriazom.Forma на производот: капсули во пакет од 50 shtuk- ампули vupakovke 5 ampul.Hranenie: ампули - на температура од 2-6 `C - капсулата на ладно и суво место.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Linetol (linaetholum). На дрога е изведен од ленено масло (O leum lini). Содржи мешавина од етил…Linetol (linaetholum). На дрога е изведен од ленено масло (O leum lini). Содржи мешавина од етил…
Bronholitin (broncholytin). Bronholitin (Бугарија) е комбиниран препарат којшто содржи glaucine.…Bronholitin (broncholytin). Bronholitin (Бугарија) е комбиниран препарат којшто содржи glaucine.…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Таблети "Geksavit" (дражеј "nehavitum"). Тоа содржи ретинол ацетат 0,00172 g…Таблети "Geksavit" (дражеј "nehavitum"). Тоа содржи ретинол ацетат 0,00172 g…
Таблети "Aerovit" обложена (tabulettae "aerovitum" obductae). Содржат ретинол…Таблети "Aerovit" обложена (tabulettae "aerovitum" obductae). Содржат ретинол…
Таблети "pentovit" обложена (tabulettae "rentovitum" obductae). Содржат тиамин…Таблети "pentovit" обложена (tabulettae "rentovitum" obductae). Содржат тиамин…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Таблети "undevit" (дражеј "undevitum"). Тоа содржи ретинол ацетат, 0.001 g…Таблети "undevit" (дражеј "undevitum"). Тоа содржи ретинол ацетат, 0.001 g…
Таблети "tetrafolevit" обложена (tabulettae "tetrafolevitum" obductae).…Таблети "tetrafolevit" обложена (tabulettae "tetrafolevitum" obductae).…
Таблети "dekamevit" обложена (tabulettae "decamevitum" obductae). Тој издаде…Таблети "dekamevit" обложена (tabulettae "decamevitum" obductae). Тој издаде…
» » » Essentiale (Essentiale) *. Препарат кој содржи комплекс "суштинска" (задолжително) фосфолипиди diglitserinovye естери holinfosfornoy киселина и незаситени масни киселини :. линоленска киселина (околу 70%), линоленска, итн (види