ma.GurusHealth.ru

Complivit (complivitum). А сложени производи кои содржат витамини и минерали. Се произведува во форма на таблети (обложени бела), ретинол ацетат кој што содржи ,001135 g (3300 IU), 0,00129 g на тиамин бромид или тиамин хлорид 0.001

Complivit (Complivitum) .Kompleksny препарат кој содржи витамини и минерални veschestva.Vypuskaetsya во форма на таблети (обложени бела), ретинол ацетат кој што содржи ,001135 g (3300 IU), тиамин bromida0,00129 g или 0,001 g на тиамин хлорид, пиридоксин 0 , 05 g, рибофлавин мононуклеотид 0,00127 g, 12,5 mcg на цијанокобаламин, 0.05 g на аскорбинска киселина, а-токоферол ацетат 0.01 g, nikotinamida0,0075 g, рутин 0.025 g калциум пантотенат 0.005 g, kislotyfolievoy 0 0001 g, липоична киселина 0.002 g железо (II) sulfata0,02489 g, ,002946 g на бакар сулфат, калциум фосфат, 0,217 g на кобалт ( II) сулфат 0.000477 g на манган (II) сулфат 0,01096 g на цинк (II) сулфат, ,008795 g, 0,1176 g на магнезиум фосфат, основните magniyakarbonata 0,0722 g, 0,0057 калциум стеарат g.Deystvie komplivita, со оглед на содржината на голем kolichestvabiologicheski активни супстанции, е многу сложен. Preparatrekomendovan да се компензира за витамини и минерали nedostatochnostipri различни патолошки состојби (и rannieproyavleniya aterosklepoza хиперлипидемија, намален хемоглобин, итн), Dlyapovysheniya толеранција на продолжена физичка nagruzkam.Prinimayut орално после јадење за 1 таблета 2 пати дневно techenie3 - 4 недели. По 3 - 5 месеци повтори курсеви. Кога повтори курсеви mozhetbyt дозата да се намали на 1 таблета на ден за 8 - 10 mes.Forma производот: таблети во пакет од 60 shtuk.Hranenie: на собна температура, заштитен од светлина.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Таблети "ferropleks" (ferropleh) *. Дражеј бела боја, кој содржи 0.05 g (50 mg), железо…Таблети "ferropleks" (ferropleh) *. Дражеј бела боја, кој содржи 0.05 g (50 mg), железо…
Таблети "Geksavit" (дражеј "nehavitum"). Тоа содржи ретинол ацетат 0,00172 g…Таблети "Geksavit" (дражеј "nehavitum"). Тоа содржи ретинол ацетат 0,00172 g…
Таблети "Aerovit" обложена (tabulettae "aerovitum" obductae). Содржат ретинол…Таблети "Aerovit" обложена (tabulettae "aerovitum" obductae). Содржат ретинол…
Vitsein (viceinum). Комбиниран препарат кој содржи 0,2 g на цистеин, глутаминска киселина и глицин…Vitsein (viceinum). Комбиниран препарат кој содржи 0,2 g на цистеин, глутаминска киселина и глицин…
Таблети "pentovit" обложена (tabulettae "rentovitum" obductae). Содржат тиамин…Таблети "pentovit" обложена (tabulettae "rentovitum" obductae). Содржат тиамин…
Таблети "asnitin" (Та buletta "asnithinum"). Содржат аскорбинска киселина 0.05…Таблети "asnitin" (Та buletta "asnithinum"). Содржат аскорбинска киселина 0.05…
Таблети "undevit" (дражеј "undevitum"). Тоа содржи ретинол ацетат, 0.001 g…Таблети "undevit" (дражеј "undevitum"). Тоа содржи ретинол ацетат, 0.001 g…
Таблети "ferrokal" обложена (tabulettae "ferrosalum" obductae). Содржат железо…Таблети "ferrokal" обложена (tabulettae "ferrosalum" obductae). Содржат железо…
Aekol (aesolum). Комплекс препарат кој содржи 100 ml на мрсна раствор од 1.04 g ретинол ацетат,…Aekol (aesolum). Комплекс препарат кој содржи 100 ml на мрсна раствор од 1.04 g ретинол ацетат,…
Таблети "tetrafolevit" обложена (tabulettae "tetrafolevitum" obductae).…Таблети "tetrafolevit" обложена (tabulettae "tetrafolevitum" obductae).…
» » » Complivit (complivitum). А сложени производи кои содржат витамини и минерали. Се произведува во форма на таблети (обложени бела), ретинол ацетат кој што содржи ,001135 g (3300 IU), 0,00129 g на тиамин бромид или тиамин хлорид 0.001