ma.gurushealth.ru

Хронична конјунктивитис. На етиологија, патогенеза: долго делувачки Надразнување на очите (прашина, чад, хемиски нечистотиите во воздухот, итн), витамин недостаток, метаболички нарушувања, хронични лезии носот и lacrimal патишта ametropia

Хронична конјунктивитис. На етиологија, патогенеза: долго делувачки Надразнување на очите (прашина, чад, хемиски нечистотиите во воздухот, итн), витамин недостаток, метаболички нарушувања, хронични лезии носот и lacrimal патишта ametropia.
Симптоми: чешање, печење "песок со векови", Фотофобија, уморот на очите. Олабавување, благ оток, конјунктивална хиперемија, штури мукозните или мукопурулентно празнење. За многу долго време.
Третман. Елиминирање на опасностите кои може да се утврди болеста. Ресторативна третман. Адстрингентно лекови со локално во форма на капки: 0,25-0,33% цинк сулфат раствор со епинефрин idikainom, 1% раствор на резорцинол. Во текот на процесот егзацербација - sulfatsil 30% раствор на натриум sintomitsina 0,3% раствор, 10% раствор на натриум sulfapiridazina.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Астигматизам-комбинација во ametropia едно око или различни видови на различни степени на еден тип…Астигматизам-комбинација во ametropia едно око или различни видови на различни степени на еден тип…
Lakricin (lacrisyn) *. Воден раствор на 0,6% раствор на хидроксипропилметил целулоза со конзерванси…Lakricin (lacrisyn) *. Воден раствор на 0,6% раствор на хидроксипропилметил целулоза со конзерванси…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Blefarit- воспаление на маргините на очните капаци. Етиологија е различна: хронична заразни и…Blefarit- воспаление на маргините на очните капаци. Етиологија е различна: хронична заразни и…
Dakriotsistit- воспаление на lacrimal црево, обично е хронична. Во посебен образец изолирани…Dakriotsistit- воспаление на lacrimal црево, обично е хронична. Во посебен образец изолирани…
Болка во очите на можните причини за болка во очитеБолка во очите на можните причини за болка во очите
Очите на токсични супстанцииОчите на токсични супстанции
Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…Protargolum (protargolum). Синоним: argentum proteinicum. Браун-светло жолта или кафена во прав,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
» » » Хронична конјунктивитис. На етиологија, патогенеза: долго делувачки Надразнување на очите (прашина, чад, хемиски нечистотиите во воздухот, итн), витамин недостаток, метаболички нарушувања, хронични лезии носот и lacrimal патишта ametropia