ma.gurushealth.ru

Течење на акутен кај младите (градите) деца. Секогаш се јавува како акутна назофарингитис. Често, процесот се протега на слузокожата на ларинксот, трахеата, бронхиите и може да предизвика воспаление на белите дробови

Течење на акутен кај младите (градите) деца. Секогаш се јавува како акутна назофарингитис. Често, процесот се протега на мукозата на ларинксот, трахеата, бронхиите, и може да предизвика воспаление на белите дробови. Назофарингитис кај децата -General болест со изразита локална манифестација, носот на детето е полна, така што тој не можеше да дише и цицаат на градите. Често повраќање, дијареа и подуеност. Детето станува немирен, телесната тежина, нарушување на спиењето, температурата често се зголеми.
Третман. A раствор на епинефрин на разредување на 1:10 000 не 4 капки во секоја ноздра пред хранење, по што следи од страна на администрацијата на 1% раствор protargola 4 капки од 2 пати дневно. Лекови со ментол и кокаин за деца до 3 години не е именуван.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Течење на носот кај дете, симптоми, причини, третман, што е опасно и како да се третираатТечење на носот кај дете, симптоми, причини, третман, што е опасно и како да се третираат
Дијареа и течење на носот кај детеДијареа и течење на носот кај дете
Клиничка анатомија на душникот и бронхиитеКлиничка анатомија на душникот и бронхиите
Otorinolyaringologiya-листа на рецептиOtorinolyaringologiya-листа на рецепти
Аденоид болест: симптоми, третманот, причини, симптомитеАденоид болест: симптоми, третманот, причини, симптомите
Реканализација трахеата и бронхиите во малигни тумори на белите дробовиРеканализација трахеата и бронхиите во малигни тумори на белите дробови
Акутен ринитис може да биде независна болест, или симптом на акутна инфективна болести (грип, мали…Акутен ринитис може да биде независна болест, или симптом на акутна инфективна болести (грип, мали…
Раствор Lugol (solutio lugoli). јоден раствор во воден раствор на калиум јодид. Состав: 1 дел од…Раствор Lugol (solutio lugoli). јоден раствор во воден раствор на калиум јодид. Состав: 1 дел од…
Назофарингитис кај децата, третман, симптомитеНазофарингитис кај децата, третман, симптомите
Бронхиектазии (бронхиектаза)Бронхиектазии (бронхиектаза)
» » » Течење на акутен кај младите (градите) деца. Секогаш се јавува како акутна назофарингитис. Често, процесот се протега на слузокожата на ларинксот, трахеата, бронхиите и може да предизвика воспаление на белите дробови