ma.gurushealth.ru

Васкуларна инсуфициенција. Неусогласеноста на капацитет на васкуларно корито и обемот на циркулирачкиот крв се должи на инсуфициенција на васкуларниот тонус на мустак или (и) на обемот на циркулација на крвта (хиповолемија). Недостаток на венскиот поврато

Васкуларна инсуфициенција. Неусогласеноста на капацитет на васкуларно корито и обемот на циркулирачкиот крв се должи на инсуфициенција на васкуларниот тонус на мустак или (и) на обемот на циркулација на крвта (хиповолемија). Недостаток на венскиот повраток (снабдување со крв на срцето), може да ја наруши срцето транспорт функција. Во такви случаи, промени се случуваат претежно од типот на неуспехот лево вентрикуларна ѓубришта со симптоми на исхемија на мозокот, срцето, бубрезите и другите органи, хиповолемија - циркулација централизација. Можеби развојот на дисеминирана интраваскуларна коагулација (м.).
Акутна васкуларна инсуфициенција види. "колапс". " осврти>И глава 4 tayuke " Принципи на третман на критични држави".
Хронична васкуларна инсуфициенција - види. "Arteriapnaya хипотензија".

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Прва помош за акутна срцева и васкуларна инсуфициенцијаПрва помош за акутна срцева и васкуларна инсуфициенција
Регулирање на протокот на крв во белите дробови во здравје и болестРегулирање на протокот на крв во белите дробови во здравје и болест
Повреда на метаболизмот на мастите во дијабетес. васкуларни лезии кај дијабетесПовреда на метаболизмот на мастите во дијабетес. васкуларни лезии кај дијабетес
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Колапсот на една форма на акутна циркулаторна инсуфициенција се карактеризира со голем пад во…Колапсот на една форма на акутна циркулаторна инсуфициенција се карактеризира со голем пад во…
Принципот на централизација на циркулацијата на крвта. Значењето на тоа во развојот на адаптивни и…Принципот на централизација на циркулацијата на крвта. Значењето на тоа во развојот на адаптивни и…
Олигурија недоволно уринирањеОлигурија недоволно уринирање
Регионална циркулација. Васкуларниот тонус. Ефект Ostroumova-Бејлис.Регионална циркулација. Васкуларниот тонус. Ефект Ostroumova-Бејлис.
Дијагноза и прва помош во колапсДијагноза и прва помош во колапс
» » » Васкуларна инсуфициенција. Неусогласеноста на капацитет на васкуларно корито и обемот на циркулирачкиот крв се должи на инсуфициенција на васкуларниот тонус на мустак или (и) на обемот на циркулација на крвта (хиповолемија). Недостаток на венскиот поврато