ma.gurushealth.ru

Ректален пролапс состојба каде ректумот преку анусот Превртениот надворешно. Разграничување губење на мукозните мембрани и целосно губење на сите слоеви на ректален ѕид. етиологија

Ректален пролапс - состојба во која ректумот преку анусот Превртениот надворешно. Разграничување губење на мукозните мембрани и целосно губење на сите слоеви на ректален ѕид.
Етиологија. Зголемен перисталтика црево со дијареа, зголемена интра-абдоминална притисок за време на физички напор и запек, слабеење еластичност, тон, трауматски и дегенеративни лезии мускулно-aponeurotic структури на карлицата и лигаментите на ректумот.
Симптоми внатре. Кај деца со диспепсија или запек во текот на дефекацијата може веднаш да се откажат од еден значаен дел од ректумот, и тогаш е јасно видлива цилиндар пролапс цревата покриена со слузокожата. Повторено загуба во текот движења на дебелото црево може да стане навика и истрае во зрелоста. Децата храброст намалување и елиминирање на причинските фактори (пролив или запек) може да доведе до лек. Кај возрасните загуба тенденција само до прогресија е придружена со чувство на туѓо тело во анусот, болка, крв и слуз секреција резултира со иритација на мукозата и повреда пролапс цревата, уринарна и фекална гас (зголемување на слабоста на сфинктер). Ректален пролапс кај возрасните често се развива постепено, почнувајќи врнежи од само ректалната мукоза, а потоа станува целосна. Губење на значаен дел на ректумот и сигмоиден колон може да биде придружена од страна на циркулацијата на крвта и некроза на ѕидот на дебелото црево.

Дијагнозата не сегашните тешкотии кога се гледа од анусот, особено во позиција за напрегање на пациентот на неговиот haunches. Степенот на сфинктер инсуфициенција придружните ректален пролапс, утврдени со дигитален преглед преку анусот и со sphincterometry.
Третман кај децата најчесто конзервативно - репозиционира пролапс цревата во склони позиција со кренати нозе. После тоа пропишува одмор во кревет за 1 -3 дена. движења на дебелото црево во текот на овој период треба да биде во склони позиција. Кај возрасните, се препорачува позиција на коленото лактот со главата надолу, во комбинација со длабоко дишење во отсуство на спонтани Поместете по дефекација. Можно е да се води светлина прст по smearing вазелин. Со прогресија на болеста и хируршки третман кај возрасни.
Прогнозата за повеќето деца-пријателски. Кај возрасните, постои тенденција за релапс, дури и по хируршка корекција.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Ректално крварење причини и симптомиРектално крварење причини и симптоми
Атрезија анусот може да предизвика доцна дијагноза на ниско илеус. анален атрезија е често…Атрезија анусот може да предизвика доцна дијагноза на ниско илеус. анален атрезија е често…
Ректален пролапс: Третман, Причини, Симптоми, знациРектален пролапс: Третман, Причини, Симптоми, знаци
Што жалби кога се загрижени за запек?Што жалби кога се загрижени за запек?
Дијагноза на конгенитални малформации на ректумот и анусотДијагноза на конгенитални малформации на ректумот и анусот
Осамен синдром чир на ректумотОсамен синдром чир на ректумот
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Ректална фистули патолошки пасуси формирана во ѕидот на ректумот, обично во morganievyh крипти, а…Ректална фистули патолошки пасуси формирана во ѕидот на ректумот, обично во morganievyh крипти, а…
Фекална блокада во цревата, третман, симптоми, причини, симптомиФекална блокада во цревата, третман, симптоми, причини, симптоми
» » » Ректален пролапс состојба каде ректумот преку анусот Превртениот надворешно. Разграничување губење на мукозните мембрани и целосно губење на сите слоеви на ректален ѕид. етиологија