ma.GurusHealth.ru

Тоа се случува кај жените на возраст од 60 до 70 години или постари. Развој на рак на локализација на болеста често му претходи леукоплакија преканцерозна и kraurosis. Кога мукозна леукоплакија усни, клиторисот во обем видливи бели точки, во кои

Тоа се случува кај жените на возраст од 60 до 70 години или постари. Развојот на ракот на оваа локализација често му претходи преканцерозна болест - леукоплакија и kraurosis. Кога мукозна леукоплакија усни, клиторисот во обем видливи бели дамки, кои потоа се претвораат во плакети, спојување со едни со други, со тенденција да се улцерација. Кога kraurosis атрофија и брчки на слузокожата и кожата. Меѓу клинички симптоми на леукоплакија и kraurosis најчесто пријавени чешање и печење на вулвата. .
Ракот на надворешните гениталии се појавува густа нодули или улцерации, крварење лесно. Туморот се наоѓа во големите или малите усни, клиторисот, во иднина, процесот се вклучени во вагината, уретрата и перинеумот. Метастази во регионалните ингвинални, феморалните и илијачна лимфни јазли се случи брзо да метастазира до белите дробови и може да се појават и други органи.
Меѓу клинички рак симптоми - чешање, гори, мукозен секрет се меша со крв, болка.
Дијагнозата се потврдува со цитолошка и хистолошки преглед. Повеќето наоѓаат различни степени на сквамозни клетки.

Третман - радикална vulvectomy со отстранување на ингвиналните лимфни јазли. 75% од пациентите по оваа операција живеат повеќе од 5 години. Радиотерапија се користи како независна метод или постоперативно. Хемотерапијата се користи во комбинација со сам или во напредната болест на терапија со зрачење (bleomitsetin, метотрексат, цисплатин и др.).
вагинален рак манифестираат гноење, папиларен трнлив израстоци или субмукозна инфилтрација. Тумор крвари лесно. Метастазира во илијачна, ингвиналните лимфни јазли. Со прогресивни раст на зеле во мочниот меур, мочниот канал, ректумот.
Клинички симптоми: крварење, болка.
Дијагнозата се поставува со биопсија (сквамозен карцином). Диференцијалната дијагноза поминат со рак на матката со процесот на транзиција на вагината, метастатски карцином на ендометриумот.
Главната метод на третман на вагинален рак - терапија со зрачење (комбинација на надворешни и интракавитарни зрачење).

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Формирање на надворешните женски гениталии. Аномалии на гениталните органиФормирање на надворешните женски гениталии. Аномалии на гениталните органи
Kraurosis вулвата-преканцерозна состојба на надворешните гениталии, изразена во дистрофични,…Kraurosis вулвата-преканцерозна состојба на надворешните гениталии, изразена во дистрофични,…
Леукоплакија вулвата, грлото на матката се однесува на преканцерозна zabolevaniyam- карактеристични…Леукоплакија вулвата, грлото на матката се однесува на преканцерозна zabolevaniyam- карактеристични…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
А релативно ретка болест. Може да се развие на преканцерозна болести позадина (леукоплакија,…А релативно ретка болест. Може да се развие на преканцерозна болести позадина (леукоплакија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Бенигна болест на вулвата и вагинатаБенигна болест на вулвата и вагината
Леукоплакија на вулвата, третман, причини, знаци, симптоми,Леукоплакија на вулвата, третман, причини, знаци, симптоми,
» » » Тоа се случува кај жените на возраст од 60 до 70 години или постари. Развој на рак на локализација на болеста често му претходи леукоплакија преканцерозна и kraurosis. Кога мукозна леукоплакија усни, клиторисот во обем видливи бели точки, во кои