ma.GurusHealth.ru

Пролапс на матката и вагината се најчесто кај постарите лица поради пренесените за време на породувањето повреди, тешка физичка работа (напорна работа веднаш по раѓањето), involutional процеси во гениталните органи својствени во длабока старост.

Пролапс на матката и вагината се најчесто кај постарите лица поради пренесените за време на породувањето повреди, тешка физичка работа (напорна работа веднаш по раѓањето), involutional процеси во гениталните органи својствени во длабока старост. Разлика матката пролапс (вагинален), делумни и целосни загуба. Заедно со матката и вагината често паѓа ѕидот на мочниот меур (cystocele) и дебелото црево (rectocele). Процесот напредува.
Симптоми внатре. Цртеж болка во стомакот и лумбалниот регион, инконтиненција, запек, спуштен матката тело на гениталните отворот. Гинеколошки преглед точка инволуција процеси на репродуктивниот систем, нарушување на интегритетот на мускулите на дното од карлицата, пропуст или губење на матката или вагиналните ѕидови (протегаат). На ѕидовите на вагината и грлото на матката често се појавуваат dekubitalnye чирови. Мукозните мембрани се суви, кожа.

Третманот е конзервативно и оперативно (почесто). Конзервативен третман -noshenie вагината вагиториите - се користат во изнемоштени пациенти со контраиндикации за операција. Хируршки третман е да се зајакне карличните мускули и лигаменти на апаратот на матката. Во полна матката пролапс често прават вагиналниот екстирпација. Постоперативно трошат гимнастика.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Особено оштети карличните органи кај женитеОсобено оштети карличните органи кај жените
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Diatermoekstsiziya (electroconization) на грлото на маткатаDiatermoekstsiziya (electroconization) на грлото на матката
Во комбинација повреди на гениталиите и соседните органи кај женитеВо комбинација повреди на гениталиите и соседните органи кај жените
Дијагноза и прва помош за крварење. Крварење во пренаталниот периодДијагноза и прва помош за крварење. Крварење во пренаталниот период
Ректален пролапс: Третман, Причини, Симптоми, знациРектален пролапс: Третман, Причини, Симптоми, знаци
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Ендоскопски техники во дијагнозата и корекција на матката малформации и вагината. класификацијаЕндоскопски техники во дијагнозата и корекција на матката малформации и вагината. класификација
Cystocele или пролапс на дијагноза на мочниот меур и третманCystocele или пролапс на дијагноза на мочниот меур и третман
Пролапс на грлото на матката и вагината: третман, симптомите, хирургијаПролапс на грлото на матката и вагината: третман, симптомите, хирургија
» » » Пролапс на матката и вагината се најчесто кај постарите лица поради пренесените за време на породувањето повреди, тешка физичка работа (напорна работа веднаш по раѓањето), involutional процеси во гениталните органи својствени во длабока старост.