ma.gurushealth.ru

Вулвовагинална воспаление на вагината и надворешните гениталии. Забележан главно кај децата. Патогени: гноен и цревна флора, глисти (pinworms)

Вулвовагинитис - воспаление на вагината и надворешните гениталии. Забележан главно кај децата. Патогени: гноен и цревна флора, глисти (pinworms). Предиспонирачки фактори: diatez- ексудативен промени во телото поради хронична непочитување tonzillogennoy intoksikatsiey- gigieny- механички фактори (воведување на туѓи тела во вагината).
Симптоми внатре. Чешање и изобилува Belikova вулвата оток и хиперемија, вагиналната мукоза и хиперемија со точка хеморагии. Bewley изобилува puruloid, понекогаш со мешавина на крв (во вагината странски ТЕП).
Третманот се виделе. Вулвата, вагината.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Vulvitis воспаление на надворешните тела на гениталните спроведување често се поврзува со вагинитис…Vulvitis воспаление на надворешните тела на гениталните спроведување често се поврзува со вагинитис…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Vagothyl (vagotil). 36% воден раствор на полиметилен мета krezolsulfonovoy киселина. Тој им дава на…Vagothyl (vagotil). 36% воден раствор на полиметилен мета krezolsulfonovoy киселина. Тој им дава на…
Kraurosis вулвата-преканцерозна состојба на надворешните гениталии, изразена во дистрофични,…Kraurosis вулвата-преканцерозна состојба на надворешните гениталии, изразена во дистрофични,…
Леукоплакија вулвата, грлото на матката се однесува на преканцерозна zabolevaniyam- карактеристични…Леукоплакија вулвата, грлото на матката се однесува на преканцерозна zabolevaniyam- карактеристични…
Вагинитис (colpitis), воспаление на вагиналната мукоза. Патогени: стрептококи и стафилококи,…Вагинитис (colpitis), воспаление на вагиналната мукоза. Патогени: стрептококи и стафилококи,…
Untitled DocumentUntitled Document
Вулвовагинитис кај девојчињата, третман, симптоми, причиниВулвовагинитис кај девојчињата, третман, симптоми, причини
Женски надворешни гениталии, структура, анатомијаЖенски надворешни гениталии, структура, анатомија
Хематом во областа на надворешните гениталии и вагинатаХематом во областа на надворешните гениталии и вагината
» » » Вулвовагинална воспаление на вагината и надворешните гениталии. Забележан главно кај децата. Патогени: гноен и цревна флора, глисти (pinworms)