ma.gurushealth.ru

Постпартална ендомиометритис. Причината за стафилокок, стрептокок или kolibatsillyarnaya инфекција. Обично се развива како резултат на пенетрација на бактерии во остатоците од децидуата на грлото на матката, кои вклучуваат процесот на соседните области на

Постпартална ендомиометритис. Причината - стафилокок, стрептокок или kolibatsillyarnaya инфекција. Обично се развива како резултат на пенетрација на бактерии во остатоците од децидуата на грлото на матката, кои вклучуваат процесот на соседните области на миометриумот.
Симптоми внатре. Болеста почнува на 3-4 дена по раѓањето. Температурата се зголемува на 38 в. C, пулс, но нејзината фреквенција одговара на температурата, понекогаш еден студ. Целокупната состојба едвај скршени. Локалните промени во матката subinvoljutcija, болка "на рабовите на грлото на матката"-mestoraspolozheniya поголем лимфните садови, лохиите со смеса од гној, lohiometra. . Болеста е 8-10 дена.
Третман. Одмор во кревет, студ во стомакот, првите 2 дена со антибиотици врзување дефиниција на чувствителност на нив на микрофлора, сулфонамиди, како формулации кои се намалуваат на матката во / во 10% раствор на калциум хлорид.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Salpingo постпартална воспаление на епидидимисот matki- често е компликација на ендомиометритис.…Salpingo постпартална воспаление на епидидимисот matki- често е компликација на ендомиометритис.…
Како постпартална крварење?Како постпартална крварење?
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
По породувањето патолошка. празнење одложен постпартална (lohiometra) се случува кога на матката се…По породувањето патолошка. празнење одложен постпартална (lohiometra) се случува кога на матката се…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Постнаталната parametritis последица на инфекција (staphylo-, Streptococcus, Escherichia и др.)…Постнаталната parametritis последица на инфекција (staphylo-, Streptococcus, Escherichia и др.)…
Кон крајот на постпартална хеморагијаКон крајот на постпартална хеморагија
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
А докторот надзор, третман и грижа по раѓањетоА докторот надзор, третман и грижа по раѓањето
» » » Постпартална ендомиометритис. Причината за стафилокок, стрептокок или kolibatsillyarnaya инфекција. Обично се развива како резултат на пенетрација на бактерии во остатоците од децидуата на грлото на матката, кои вклучуваат процесот на соседните области на